FIFA 23 | FIFAVoetbal

Xbox Live-accounts gehackt om FIFA-DLC mee te kopen

Meerdere Xbox 360-eigenaren hebben de afgelopen weken melding gemaakt van het feit dat hun Xbox Live-account is gehackt. Met de creditkaartgegevens van de gebruikers is in een aantal gevallen downloadbare content voor FIFA 12 gekocht, zo meldt Eurogamer.

Meerdere Xbox 360-eigenaren hebben melding gemaakt van het feit dat hun Xbox Live-account is gehackt. Met de creditkaartgegevens van de gebruikers is in een aantal gevallen downloadbare content voor FIFA 12 gekocht, zo meldt Eurogamer.

Een forumbezoeker van Eurogamer stelt dat hij op 11 oktober ontdekte dat zijn account op een andere console was binnengehaald. “Ik zag toen dat er eerst 5000 en daarna 500 Microsoft-punten met mijn creditcard zijn gekocht. Sterker nog, alle punten (inclusief de 120 die ik nog had) zijn daarna opgemaakt. Alles was uitgegeven aan downloadbare content voor FIFA 12.”

De bezoeker nam hierop contact op met de helpdesk van Microsoft, die hem vertelde dat er mogelijk een probleem bestaat binnen de Electronic Arts-servers dat Xbox Live-accounts kwetsbaar maakt. EA heeft nog niet gereageerd op deze uitspraak, maar verwijst gebruikers wel naar het EA Forum, waar meer informatie staat over hoe zij hun account kunnen beschermen. Op andere fora zijn inmiddels meer verhalen te lezen van Xbox Live-gebruikers die melden dat er FIFA 12-DLC gekocht is met hun account. 

Bron: Gamer.nl