FIFA 23 | FIFAVoetbal

Willem II gaat beginnen met eSports

Willem II gaat na Ajax en PSV ook op zoek naar haar eerste eSporter. De Eredivisionist wil graag een speler die de Tilburgse kleuren zal vertegenwoordigen op nationale en internationale evenementen voor FIFA.

Samen met Pro Players zal Willem II vier online tournaments organiseren voor diegenen die zich kandidaat stellen en zich op die manier kunnen kwalificeren voor de finale op zaterdag 14 januari, die zal plaatsvinden in het Koning Willem II-stadionn, de eigen voetbaltempel. Wanneer de finale voorbij is, zal de Nederlandse voetbalclub de meest geschikte persoon kiezen om mee te gaan in de eSports-dimensie.

Het is de bedoeling dat deze gamer aantrekkingskracht heeft tot FIFA, voetbal en natuurlijk ook voor Willem II zelf. Wie zich kandidaat wil stellen moet zoveel mogelijk weten over FIFA Ultimate Team, zowel op Xbox One als op PS4. Je moet minimum 18 jaar oud zijn om deel te nemen aan dit toernooi. Het inschrijvingsgeld kost 5 euro.

Deze toernooien beginnen op 8, 10, 11 en 12 januari om 19u30. Er is plaats voor 32 FIFA 17-spelers per toernooi. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van Willem II voor o.a. de inschrijving en de voorwaarden.

In 2016 kwamen Ajax en PSV reeds naar buiten dat Koen Weijland en Romal Abdi deze twee clubs zullen gaan vertegenwoordigen voor FIFA. Vooral Weijland, die de afgelopen vijf jaar uitkwam voor gamingorganisatie ECVisualize onder de alias KoningFIFA, is iemand die al het een en ander heeft bewezen als professionele FIFA-speler.