FIFA 23 | FIFAVoetbal

Vrouwenvoetbal breidt zich uit in FIFA 17

Het vrouwenvoetbal keert terug in FIFA 17 en wordt bovendien wat uitgebreider. Dit jaar zal het vooral binnen het kader van The Journey gaan in footie van EA, wat niet wil zeggen dat het vrouwenvoetbal weer actief is in het spel.

Gedurende de E3 werd er gesproken met de director van FIFA 17, die in eigen persoon bevestigde dat vrouwenvoetbal opnieuw aanwezig zal zijn in de nieuwste editie in de FIFA franchise. Op details wou men nog niet ingaan betreffende nieuwe landen, waarmee men onbewust bevestigde dat dit aspect van de game verder uitgebreid zal worden.

“Absoluut, toen we vrouwen toevoegden aan FIFA 16 was dat een behoorlijk push voor ons om de juiste spelers, gezichten, physics en alles er omheen in de game te krijgen. We zullen dat blijven doorzetten in de toekomst. Op dit moment praten we nog niet over nieuwe landen die we zullen toevoegen, maar vrouwen zijn nog steeds een hoge prioriteit voor ons in FIFA.”

Er is best wel een beetje melig gedaan over vrouwenvoetbal voor FIFA 16, maar EA concludeerde uit de statistieken dat het behoorlijk populair was. Sterker nog, sommige teams stonden zelfs hoog in de lijst van veelgebruikte teams (vooral tijdens toernooien) samen naast de grotere clubs in de wereld. Genoeg redenen om vrouwenvoetbal terug te laten komen dus.

“Wat bijzonder was voor ons om te zien, met name tijdens toernooien, was het gebruik van de vrouwenteams dat op gelijke hoogte stond met de grotere clubs in de wereld. We zagen echt dat de spelers op de nieuwe toevoeging aan de game reageerden en deze ook gebruikte, dus het is voor ons een groot succes geweest.”