FIFA 23 | FIFAVoetbal

Voorbeschouwing E-Divisie: Ajax – Heracles (Speeldag 7)

Ajax – Heracles Almelo – ook wel Dani Hagebeuk versus Bryan Hessing – belooft een spannende pot te gaan worden. Vrijdag op 24 februari staan beide eSporters tegenover elkaar voor Speeldag 7 van de E-Divisie, de Eredivisie voor FIFA-spelers.

De nummers één en vijf van de E-Divisie zullen eind deze week de degens kruisen in het kader van Speelronde 24. Beide mannen hebben nog geen match verloren, terwijl Hagebeuk tot nu toe nog steeds het maximum van de punten heeft behaald. Gisteren won de Ajacied met 2-5 van Vitesse-gamer Paskie Rokus.

Hessing, ook iemand die al naam heeft gemaakt binnen de FIFA-wereld, zit nu aan drie zeges en heeft net zoveel gelijkgespeeld, en is dus net zoals Dani nog altijd ongeslagen in deze virtuele voetbalcompetitie. Op Speeldag 6 vond een puntendeling plaats tegen Danny Hazebroek van Excelsior.

Beide spelers speelden vorig jaar nog samen bij eSports-organisatie mCon. Voor dit team, waar ook onze eigen FV.Matthias nog even speelde, konden beide heren een aantal mooie dingen realiseren en daarbij uitblinken op verschillende internationale toernooien en ook in de online toernooien van Pro Players laten ze telkens steeds weer zien wat ze waard zijn.

Dani en Bryan deden onder meer mee aan de Nederlandse ESWC qualifier voor FIFA 17 toen ze nog uitkwamen voor mCon. De speler van Ajax mocht uiteindelijk mee naar Parijs, Hessing strandde in de halve finale van de kwalificatieronde tegen voormalig Nederlands FIFA-kampioen Ali ‘Bruma’ Riza. Op het ESWC haalde Dani de laatste zestien.

Ook voor het FIWC konden ze zich allebei al kwalificeren, al werd Dani in de volgende ronde uitgeschakeld, die voor hem in Parijs plaatsvond. Bryan, die moet wachten op zijn moment in de regionale finale in Madrid voor het FIWC, is dus nog altijd in de running voor het wereldkampioenschap.

We hebben dus te maken met twee mannen die al heel wat gepresteerd hebben. Gaan we dus vrijdag vuurwerk zien tussen Ajax en Heracles? FV. hoopt van wel!