FIFA 23 | FIFAVoetbal

'Vliegende controllers tijdens NNK in Groningen'

Jongens. Uitsluitend jongens. Of zijn het al mannen? Vandaag in ieder geval nog even niet. Vandaag mogen ze spelen. In de bibliotheek in Groningen stond woensdag ruim dertig man te wachten op de aftrap van het Noord-Nederlands kampioenschap van het computerspel FIFA 13. In de voorronde van het toernooi deden ruim 120 spelers uit de noordelijke provincies mee.

Spelen ter ontspanning? Dacht het niet. “Je kan er behoorlijk agressief van worden”, zegt Steven van Woerkom. Hij houdt een controller omhoog waar een hoek uit mist. Die is onlangs door de kamer gevlogen na een tegengoal. “Ik mikte nog op het kussen, maar hij vloog er langs en raakte de rand van mijn bed.” Zo helder is een FIFA-speler dus nog wel in alle emotie. “Ja, zo’n controller kost 60 euro.” Van Woerkom speelt vaak met vrienden. “Het is altijd óf een filmpje, óf FIFA. Dat doen we al jaren”, zegt zijn broer Martijn.

De finale van het toernooi, georganiseerd door 2S Events uit Emmen, Gameshop Play-It en de Openbare Bibliotheek Groningen, wordt vrijdag gespeeld. De winnaar gaat naar huis met een iPad en mag een potje FIFA spelen tegen een speler van FC Groningen.

Bron: Nieuwsbericht afkomstig van Dagblad van het Noorden