FIFA 23 | FIFAVoetbal

Verbeterde features en nieuw penaltysysteem in FIFA World Cup 2010

Electronic Arts heeft vandaag weer enkele details naar buiten gebracht over de nieuwe game: FIFA World Cup 2010. Zo wordt er gemeld dat ‘aanvoerder van je land’ veel beter is geworden door een realistisch puntensysteem. Je zult in het nationale B-team jezelf moeten bewijzen, wil je in de nationale A-selectie komen. Ook is het penaltysysteem op de schop genomen: met een nieuw analoog systeem wordt je nog meer op de proef gesteld dan ooit tevoren.

Als international van het land dat je gekozen hebt, begin je in de B-selectie. Als je je taken goed weet uit te voeren, en veel punten krijgt in het Man of the Match-systeem, zul je vanzelf eens promotie maken naar de beste 23 spelers van je land. Als je het zover hebt geschopt, dan maak je al deel uit van de eerste selectie. Vervolgens is het de bedoeling om ook hier uit te blinken, waardoor je ooit aanvoerder zult worden. De GameFace die je met FIFA 10 kon maken, is ook te importeren in FIFA World Cup 2010.

Nieuw penaltysysteem

Het strafschoppensysteem heeft ook een grote verandering ondervonden. Zo zijn de eenvoudige penalty’s uit de vorige series verleden tijd en word je nu serieus op de proef gesteld. Zodra je drukt, begin je ook de kracht op te voeren waarmee je schiet. Tijdens het opvoeren van de kracht plaats je met de linker stick het richtgebied ergens in het doel. Afhankelijk van hoe kalm je speler is, krijgt het schot een bepaalde foutmarge. Tijdens de aanloop kun je inhouden om de keeper op het verkeerde been te zetten. Je krijgt daardoor meer tijd om te richten, maar je maakt wel eerder een fout.

 Als keeper kun je ervoor kiezen om al snel naar een hoek te gaan, met het risico dat je te vroeg laat zien wat je van plan bent, of pas te duiken als je ziet waar de bal naartoe gaat, met het risico dat je er te laat bij bent. Je kunt ook nog proberen de bal tegen te houden met een arm of been tegen, als je onder de bal door bent gegaan. Geen zorgen, je wordt niet zomaar op de proef gesteld: je kunt erop trainen in het traningsmenu.