FIFA 23 | FIFAVoetbal

Tony Kok voor derde maal Nederlands kampioen FIFA

Tony Kok heeft zaterdag 29 maart de titel ”Nederlands Kampioen EA Sports FIFA 14” gewonnen. Daarbij heeft de FIFA-speler voor de derde maal het toernooi weten te winnen, nadat hij eerder al de prijs in ontvangst mocht nemen bij de voorgaande FIFA-games, namelijk FIFA 13 en FIFA 12.

Na een zinderende strijd tussen de zwaargewichten Tony Kok en Koen Weijland in de halve finale, stuitte Tony in de “best of three”-finale op outsider Paskie Rokus. De eerste wedstrijd in de finale wist Tony ruim met 5-0 te winnen. Na een korte pauze van Paskie werd de finale hervat met de tweede wedstrijd. Voor Paskie was dit zijn laatste kans om een derde en laatste wedstrijd uit het vuur te slepen en een lange tijd leek dit ook te gaan gebeuren. Paskie kwam vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong en wist deze voorsprong bijna over de streep te trekken. Ware het niet dat Tony diep in blessuretijd op gelijke hoogte kwam waardoor er een verlenging nodig was. In de verlenging hield Tony zijn hoofd koel en kwam hij op een 1-2 voorsprong die hij niet meer uit handen heeft geven. Hiermee is Tony voor de derde keer op rij officieel Nederlands kampioen EA SPORTS FIFA 14 geworden en was een derde en laatste wedstrijd niet meer nodig.

In de halve finale stuitte Tony Kok op sterkhouder Koen Weijland, echter trok de Nederlands kampioen aan het langste eind en stootte door naar de finale. Waar hij het op moest nemen tegen outsider Paskie Rokus in een ”best of three”-finale. In de eerste wedstrijd wist Tony met een 5-0 zijn tegenstander aan de kant zetten.

In de tweede ronde van de finale zag het er wat rooskleuriger uit voor Paskie, daar hij al vroeg op een 1-0 voorsprong kwam, maar toch kwam Tony in de slotminuten op een 1-1, waarbij de kampioen in de verlenging toch langszij kwam. En zodoende mocht Tony Kok zich voor de derde maal kronen tot Nederlands kampioen FIFA.

Bron