FIFA 23 | FIFAVoetbal

Tony Kok – Nederlands kampioen FIFA 12

Gisteren werd in de studio van Gamekings de finale voor het Nederlands kampioenschap FIFA 12 gehouden. In de finale brak de strijd tussen Absalom Warkor (@ab_cee) en Tony Kok (@Nevergiveup020) uit, waarbij laatstgenoemde zich uiteindelijk tot Nederlands kampioen FIFA 12 mocht kronen. FIFAVoetbal hield een interview met de kersverse FIFA 12 winnaar!

– Allereerst vanuit FIFAVoetbal gefeliciteerd met je prestatie! Hoe voelt het om kampioen FIFA 12 van Nederland te zijn?

“Ja, het voelt geweldig! Ik besef nog niet helemaal dat ik Nederlands kampioen ben. Maar al die aandacht dat ik van iedereen krijg is gewoon geweldig.”

– Hoe verliep het toernooi?

“Ik koos voor Real Madrid, alleen in het begin liep het niet al te best. Ik won wel, maar door de zenuwen kwam mijn spel er niet goed uit. Naarmate het toernooi verder vorderde kwam ik steeds beter in mijn spel en mocht ik uiteindelijk de finale spelen tegen Absalom Warkor.”

– Had je er vooraf een goed gevoel over?

“In het begin niet. Ik wist wel dat ik ver zou komen, maar ik dacht dat ik er in de halve finale tegen Koen Weijland uit zou gaan. Gelukkig won ik die pot echter. Daarnaast geloofden mijn familie en vrienden er allemaal in dat ik Nederlands kampioen zou worden, ik ben blij dat ik hun vertrouwen in mij niet geschaad heb.”

– Was dit de eerste keer dat je deelnam aan de Nederlandse kampioenschappen?

“Ik deed voor de tweede keer mee aan dit toernooi, vorig jaar verloor ik in de finale van Koen Weijland en dit jaar won ik van hem in de halve finale met best of three 2x 1-0 gewonnen.”

– Wie zag jij eigenlijk als favoriet voor de titel?

“Absalom Warkor en Koen Weijland waren zeker de favorieten van dit toernooi, omdat ze al eerder Nederlands kampioen zijn geworden.”

– Pak je in FIFA 12 altijd Real Madrid of varieer je hier nog wel eens mee?

“Dit jaar heb ik alleen maar met Real Madrid gespeeld. Vorig jaar varieerde ik nog wel is van team, maar dit jaar is Real Madrid in mijn optiek gewoon de beste.”

– De Nederlandse kampioenschappen zijn inmiddels voorbij… wat staat er nu op de planning?

“Ik ga binnenkort naar Warschau in Polen, en hoop dat ik daar Europees kampioen wordt.”

– Wat was de eerste game die je speelde?

“Dat was Fifa 99. Het leukste om te spelen vond ik toch wel FIFA 11. Je kon er lekker snel mee overspelen en tegelijkertijd sterk verdedigen, maar ook in de aanval zijn. FIFA 12 is veel realistischer geworden. Het is niet zomaar overspelen, je moet echt dingen forceren en rustig wachten op je kansen. De kansen moet je tevens nog effectief benutten.”

– Er wordt over het algemeen vaak verondersteld dat een FIFA 12 kampioen elke dag met de controller in zijn hand zit. Speel jij vaak FIFA 12?

“Ik speel ongeveer drie dagen per week een uur of twee FIFA 12 op de Playstation 3. Dat valt wel mee dus.”

– Speel je FIFA 12 veel via de online modus?

“Ik zit in divisie 1, maar ik speel eigenlijk vooral tegen vrienden online. Het niveau in divisie 1 ligt niet echt hoog.”

– Speel je FIFA 12 ook nog weleens offline?

“Ja, offline speel ik vooral toernooien voor prijzengeld. Daarnaast speelde ik in het begin van het jaar vooral speltpe coach. Spelers naar je club halen en verkopen, ik vond dat gewoon leuk om te doen. Daarnaast maakte ik uiteraard vaak gebruik van het speltype aftrap, om tegen mijn vrienden te spelen.”

– Maak je ook nog gebruik van de Ultimate Team-modus?

“Nee, ik speel dit jaar geen Ultimate Team. Ik heb het vorig jaar wel gedaan, maar ik ben er dit jaar helaas niet aan toegekomen.”

– Met welke Nederlandse club speel je het liefste in FIFA 12?

“Ajax natuurlijk!”

– Wat zijn je bevindingen van de laatste EA winter update?

“Op zich wel goed, want alle teams zijn meer aan elkaar gewaagd dan voor de update. Voor de update sprong Real Madrid er echt met kop en schouders boven uit en nu is dat toch een stuk minder.”

– Wat mag er volgens jou verbeterd worden in FIFA 13?

“Ze mogen Lionel Messi wel iets beter maken, want hij is tenslotte de beste speler van de wereld, terwijl in FIFA 12 Cristiano Ronaldo de beste speler van het spel is. Daarnaast mag het commentaar ook wel aangepakt worden, want na een tijdje wordt je wel gek van uitspraken als ‘hij zet een tackle in’.

– Speel je ook FIFA Street?

“Ja, ik speel zelf ook FIFA Street! Het spel is echt mooi gemaakt, vooral het zaalvoetballen. Daar ben ik een grote fan van, dus die modus speel ik maar al te graag!”

– Ben je ook van plan om UEFA EURO 2012 aan te schaffen?

“Ja, ik vind het prachtig dat ze het als uitbreiding uit gaan brengen. Twee jaar geleden had ik het WK-spel gekocht en sindsdien kon ik al niet meer wachten op het eerstvolgende EK-spel!”

– Heb je tenslotte misschien nog wat tips voor onze bezoekers?

“Als je een tijdje FIFA speelt dan verwacht je al wat je tegenstander gaat doen, probeer dat te doorzien en zelf juist het andere te doen, zo blijft het voor de tegenstander onverwachts wat je gaat doen.”

Bedankt voor je tijd en namens FIFAVoetbal veel succes in Warschau!