FIFA 23 | FIFAVoetbal

'The Journey': nieuwe spelmodus komt naar FIFA 17

Er komt een nieuwe spelmodus naar FIFA 17, genaamd ‘The Journey’. Kruip in de huid van Alex Hunter, die op het punt staat door te breken, en beleef je tijd op en naast de velden als ster in wording van de Premier League.

Speel voor gelijk welke Engelse club onder de grootste managers en aan de zijde van de beste spelers van de wereld. Ervaar de gloednieuwe werelden van FIFA 17, allemaal doorheen jouw weg in emotionele hoogten en laagten in The Journey. Jij bepaalt zijn carrièreverloop.

De verhaallijn van ‘jouw’ Alex Hunter wordt als een ware film in beeld gebracht. We zien hoe hij tijdens zijn eerste invalbeurt voor Manchester United op iconische wijze gecoacht wordt door topcoach José Mourinho, hoe hij in de kleedkamer in gesprek gaat met Wayne Rooney. Je kan zelfs zien hoe hij wordt meegenomen in het vliegtuig waarmee de United-spelers op trainingskamp gaan.

The Journey heeft absoluut doorgroeimogelijkheden. Wie niet graag heeft om online of op de bank tegen anderen speelt, maar wel een wil voetballen met een betekenis en een doel, kan altijd deze nieuwe novellemodus raadplegen. In ieder geval, als The Journey een meerwaarde biedt ten opzichte van andere spelmodi.

Hoeveel invloed je keuzes nou echt hebben op de loopbaan van het talent, is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. EA Sports wil bijvoorbeeld niet aankondigen of de game meerdere eindes heeft.

Wat The Journey tijdens onze korte speelsessie wél presteert, is dat emotie wordt opgeroepen. Als we Alex op Anfield uit de spelerstunnel zien komen terwijl vanaf de tribunes een luidkeels You’ll Never Walk Alone wordt gescandeerd, worden onze ogen – net als die van diegene die we met zijn allen zullen gaan volgen – vanzelf toch wat tranen gevuld. En dat is toch staf, voor een spel dan toch.

[poll id=”43″]