FIFA 23 | FIFAVoetbal

Talentdossier: Luca Caldirola (Vitesse)

De Nederlandse competitie is in FIFA 11 een kweekvijver van talent. Tot op heden kwamen er enkel aanvallend ingestelde spelers voorbij in de rubriek ‘Talentdossiers’, maar met Luca Caldirola heeft een verdedigende speler nu ook de revue gepasseerd.  De Italiaan wordt door Vitesse gehuurd van Internazionale en behaalt in FIFA 11 een rating van 86-XP punten. Klik hier om meteen naar het bijbehorende topic te gaan!

Luca Caldirola

In FIFA 11 kun je Luca Caldirola het beste typeren als een kopsterke verdediger die ook nog eens over een goede snelheid en lenigheid beschikt. Dit zie je terug in zijn goede waarderingen voor springen (74), kracht (73), sprintsnelheid (71), lenigheid 71), versnelling (70) en balans (70). De primaire vaardigheden voor een verdediger heeft de Italiaan ook goed voor elkaar: zijn punten voor dekking (71), tackle (68) en sliding (65) zijn niet mis voor een 19-jarige verdediger.

Uiteraard heeft de Italiaans jeugdinternational geen goede waarderingen voor de statistieken die vooral voor een aanvaller van toepassing zijn. Zo zijn de ratings voor afmaken (30, volleys (38), dribbelen (40), plaatsing van een schot (42) en strafschoppen (42) zeer karig te noemen. De enige waardering die wel belangrijk is voor een verdediger en niet al te best is, is zijn lange pass, waarvoor hij een rating van 52 punten ontvangt.  

Luca Caldirola (2)

Het XP-aantal van Luca Caldirola is in seizoen één 68. Daarmee zou je hem bij Vitesse in het eerste seizoen al in de basis kunnen zetten. Het beste verdedigende talent in Nederland wat FIFA 11 betreft stijgt in zijn gehele loopbaan zeventien XP-punten, waardoor zijn top logischerwijs op 85 ligt. Hiermee kan hij zich meten met de echte wereldtop en zal hij in bijvoorbeeld seizoen acht niet misstaan bij clubs als Chelsea en Real Madrid.