FIFA 23 | FIFAVoetbal

Talentdossier #3: Zakaria Labyad (PSV)

Eerder presenteerden we al de talentdossiers van Luc Castaignos (Feyenoord) en Christian Eriksen (Ajax), maar nu is het de beurt aan Zakaria Labyad (PSV). De 17-jarige aanvallende middenvelder van de club uit Eindhoven ken je vast wel van zijn geweldige doelpunt tegen FC Groningen in het vorige seizoen. Hij stijgt in FIFA 11 maarliefst negentien XP-punten, dus klik hier om meteen naar het talentdossier te gaan!

Het sterkste punt van Labyad is zijn zwakkere been (80). Dit zorgt ervoor dat je zowel met zijn linker als zijn rechter goed kunt uithalen, waardoor je goed kunt schieten uit de tweede lijn. Zijn waardering voor afstandschoten benadrukt dit nog maar eens; de jonge PSV’er ontvangt hier 72 XP-punten voor. Verder heeft de 17-jarige Nederlander, gezien zijn leeftijd, ook goede waarderingen voor consistentie (80), sprintsnelheid (71), lenigheid (69), visie en balbeheersing (beide 68). 

Zakaria Labyad (PSV)

Aangezien de in Utrecht geboren straatvoetballer graag aanvallend speelt, zal hij in verdedigende opzicht weinig aan je elftal toevoegen. Zijn waarderingen voor dekking (12), sliding (15) en tackelen (20) bevestigen dit. Daarnaast is de middenvelder ook niet erg kopsterk in FIFA 11: springen (44) en nauwkeurige kopbal (48) hebben lage ratings gekregen. Overigens is het ook niet aan te raden om Labyad te selecteren voor je penalty’s, aangezien hij voor strafschoppen een XP heeft van 31.

Zakaria Labyad heeft in seizoen één een waardering van 65 XP-punten, die maximaal op kan lopen tot 84. Daarmee is hij dus net als Luc Castaignos (Feyenoord) en Christian Eriksen (Ajax) een enorm talent, omdat hij wel bijna twintig punten stijgt. Zijn hoogtepunt bereikt hij waarschijnlijk rond seizoen acht of negen, aangezien hij nu nog erg jong is en zijn ontwikkeling evenals Castaignos gestaag zal vorderen. 

Zakaria Labyad (PSV)