FIFA 23 | FIFAVoetbal

Sources: FIFA 17 maakt EA Sports' volledige overgang naar Frostbite Engine

Vardy610

Na een dramatische transition naar Xbox 360 en PS3, wil EA Sports alles op alles zetten voor FIFA 17. Zo willen ze er een prioriteit van maken om het PS4 en Xbox One tijdperk in te gaan met een nieuwe engine, nagesynchroniseerd met Ignite.

EA prees in 2013 onder meer de kunstmatige intelligentie van de spelers, de verbeterde animaties en de flexibele toolset die de sport teams in staat stelt om de technologie tussen de verschillende merken beter te kunnen verdelen. De conversies naar het nieuwe platform zijn goed verlopen voor de NHL 15 bungled launch. maar nu gaat EA nog een andere verandering aanbrengen in het sportlabel.

Verschillende sources hebben laten waaien dat de FIFA, Madden, NHL, NBA Live sportspellen de overgang zullen maken naar DICE’s Frostbite engine voor de volgende jaren. Frostbite wordt momenteel gebruikt om een grote meerderheid uit EA’s game catalogus, inclusief Star Wars: Battlefront, Battlefield, Dragon Age, Main Effect, Need For Speed, en de Mirror’s Edge franchises. De volgende sportspellen die ook van deze technologie zullen gaan genieten is FIFA 17.

FIFA 17 zal niet het enige spel zijn die de Frostbite technologie zal gaan gebruiken. Rory McIlroy PGA Tour ging de voetbalgame reeds voor.

De overgang valt samen met de bredere bedrijfsstategie die EA uitvoerend vice-president Patrick Söderlund met ons heeft gedeeld op de E3 van 2015. “Ik zie een wereld voor mij waarin er maar slechts één platform voor ons ter beschikking zal zijn”, sprak hij. “We hebben enkel een bewust plan en stategie nodig om dat te kunnen bereiken.”