FIFA 23 | FIFAVoetbal

‘Riechedly Bazoer beste speler uit de Eredivisie van de eerste seizoenshelft’

Afgelopen weken hebben jullie – de stemmers – kunnen stemmen op wie volgens jullie de beste speler van de eerste seizoenshelft was. De stemming is verdeeld verlopen en uiteindelijk heeft één speler de meeste stemmen gekregen.

Riechedly-Bazoer

Riechedly Bazoer is met 19% van de stemmen de beste speler van de eerste seizoenshelft. Bazoer is dit seizoen doorgebroken in de hoofdmacht van Ajax en is op dit moment niet weg te denken uit de basis. De fysiek sterke middenvelder heeft dan ook al de nodige interesse genoten van bepaalde Europese (top)clubs.

Ploeggenoot Kenny Tete is met maar liefst één stem minder op een tweede plaats geëindigd, namelijk 17%. Net als Bazoer is Tete ook dit seizoen doorgebroken in de hoofdmacht van Ajax. Kenny Tete heeft zelden een zwakke prestatie afgelegd, ook wanneer het even niet draaide bij Ajax. Kenny Tete is verdedigend, maar ook aanvallend zeer belangrijk voor Ajax.

Op een gedeelde derde plek zijn Andrés Guardado (PSV), Dirk Kuyt (Feyenoord) en Hakim Ziyech (FC Twente) geëindigd. Allen kregen 15% van de stemmen. Vooral de derde plek van Hakim Ziyech is opmerkelijk, aangezien FC Twente op een zeventiende plek staat in de Eredivisie. De Marokaanse middenvelder was goed voor maar liefst 10 doelpunten (56% van algehele productie Twente) bij de laagvlieger.

De overige spelers waarop jullie konden stemmen waren: Rick Karsdorp (10%), Luuk de Jong (6%) en Iliass Bel Hassani (2%).