FIFA 23 | FIFAVoetbal

REVIEW FIFA 22: Eindelijk je eigen club!

Een nieuw seizoen, een nieuwe FIFA. Je kunt er elk jaar de klok op gelijk zetten en vanaf 27 september kan iedereen weer aan de slag met het nieuwste deel uit de EA-gamereeks. Ultimate Team-spelers werden al een tijdje warm gemaakt om met het nieuwste deel alvast een vliegende start te maken met allerlei bonuspakketjes, items en meer.  Zoals bekend is dit voor EA de grootste inkomstenbron en de publisher weet ook ieder jaar weer meer spelers naar deze game-modus te lokken.

Houdt dit dan in dat EA Sports ervoor kiest om in de game verder niets te ontwikkelen? Wij van FIFAVoetbal gingen alvast op vooronderzoek uit, in deze review lees je onze bevindingen.

Hypermotion
Met het toepassen van Motion Data Capture en Machine Learning (samengevoegd in Hypermotion) heeft EA liefst 4000 nieuwe voetbalanimaties en 8,7 miljoen (!) gegevensframes in de engine weten toe te voegen. Met de nieuwste game-techniek Hypermotion is het de bedoeling dat spelers niet meer op een vreemde manier reageren op de input die je geeft, of in zijn algemeenheid rare situaties creëren.

Gezien de verwerking van deze data werkt dit helaas niet voor de Nintendo Switch-, XBOX One en PS4-versies van de game.

Career mode
In de carrièremodus an sich is niet veel veranderd ten opzichte van vorig jaar. Maar er is één grote verandering, waar vanuit de community al jaren om werd gevraagd. FIFA 22 biedt je eindelijk de mogelijkheid om je eigen club te creëren. Van het logo tot het stadion, werkelijk álles kun je naar je eigen wens aanpassen. We zijn dan ook erg benieuwd naar jullie creaties, laat vooral hieronder ook zien hoe jullie ontwerpen eruit zien.

Met je eigen aangemaakte club kun je ook zelf kiezen in welke competitie je begint. Het is dus ook ideaal om je eigen road to glory te bepalen, van de laagste Engelse divisie naar de Champions League met je eigen club! Goede scouting is hierin vanzelfsprekend cruciaal. Het scoutingmodel is in de carrière helaas niet aangepast ten opzichte van voorgaande jaren, waardoor je vaak dezelfde spelers krijgt voorgeschoteld van je scout en de grote slagen echt geslagen kunnen worden zodra enkele grote spelers stoppen en als regen terugkeren.

Ultimate Team
De gamemodus waar EA het meeste aan verdient, en door de ontwikkelaar dan ook elk jaar weer de grootste vernieuwingen krijgt, is natuurlijk FIFA Ultimate Team.

Een van de belangrijkste nieuwe elementen in FUT zijn de FUT Heroes.
De grootste competities in het spel hebben zo hun eigen clubhelden, die van wezenlijk belang zijn geweest,  die niet goed genoeg zijn om in aanmerking te komen voor een Icons-kaart.
Ben je benieuwd welke spelers allemaal een Hero-kaart hebben gekregen naast FIFA-helden uit het verleden als Antonio Di Natale en David Ginola, lees dan hier de gehele lijst eens rustig na:
https://ea.com/nl-nl/games/fifa/fifa-22/ultimate-team/fut-heroes

Daarnaast zet EA nog breder in op de ontwikkeling van je FUT stadion met nog meer vlaggen, tifo’s, logo’s, tenues en ga zo maar door! In de FUT-menus is hier nog ook een duidelijkere aparte tile voor aangemaakt en in je club kun je ook eenvoudig zoeken tussen alle authentieke content en de speciale content.

We wensen je veel plezier met het allernieuwste deeltje in ons aller favoriete gamereeks!