FIFA 23 | FIFAVoetbal

Preview FIFA 11 PC: Perstrip richting Parijs – Part 1

Op 13 juli 2010 hadden wij geen feest over de grachten van Amsterdam, maar gingen we met de trein richting de Franse hoofdstad voor een ander voetbalthema; namelijk het kersverse FIFA 11.  Electronic Arts nodigde ons uit voor een perstrip richting Parijs waar de Producers van de nieuwe FIFA game ons een presentatie gaven over wat de veranderingen zijn en wat de status is van de game. Natuurlijk hebben al een Hands On gehad van twee versies, PC en Console. FIFA 11 zit nu ongeveer op 60 á 70 procent van zijn compleetheid. We kunnen vandaag dus vol trots de PC versie vrijgegeven. Dit kan wel eens de beste sport game van het jaar worden!

Introductie:
De PC versie van de FIFA game is compleet nieuw en is totaal next-gen zoals we al eerder aangekondigd hadden(link bericht). FIFA 11 is een directe port van de console versie van FIFA 10 met natuurlijk de aanpassing dat meer dan 100 stuks aan bugs verbeterd zijn. Hierover komt later meer in dit stuk. Ian Jarvis is de producer voor de FIFA 11 Game op de PC. Hij vertelde ons een aantal feitjes over de game, zoals ondersteuning van de Gamepads, Systeem Specificaties enzovoort. Bij het opstarten van het spel verschijnt er een menu waar je de game dan op een ongekend hoge resolutie kan spelen met alle verfijnde snufjes om je dikke videokaart flink te laten blazen. Shit, FIFA 11 ziet er zwaar goed uit op de PC. Dikke pluspunten.

Screen 1

Gameplay

Omdat FIFA 11 PC een directe console port is, voelde ik me meteen thuis met een XBOX360 controller in mijn handen, die op dat moment aan een Alienware laptop was aangesloten. Op een groot scherm konden we de eerste pot FIFA 11 op de PC spelen.  Het potje FC Utrecht tegen NAC Breda ging vrij goed. Het voelde net als FIFA 10 maar net wat trager en realistischer. Het passen van de bal was nog moeilijk maar ik kreeg het later wel onder de knie. Heerlijk!

Screen 2

Licenties

FIFA 11 heeft alle bekende licenties net als FIFA 10, dus helaas vrij weinig nieuws. Ze hebben nu wel een aantal aanpassingen gedaan om toch met het nationale elftal van Rusland de Europese Kampioenschappen te spelen.

Grafisch, Menu, bugs en meer

De menu’s van de game zien er gelikt uit en zijn net als de console versie overzichtelijk. Je kunt met de muis goed navigeren en ook met een controller is dit mogelijk. Meer dan honderd stuks aan bekende ergernissen zijn uit de game gehaald. De verdedigers lopen minder in een linie en zijn actiever, daarnaast is ook het fysieke contact met de spelers verbeterd. Alles loopt nu echt veel realistischer.  Verder kan ik grafisch weinig vertellen over de nieuwe FIFA game. FIFA 11 op de PC is nog lang niet af en zal vast nog extra grafische toevoegingen krijgen als Faces, Kits, Boots, Flags en meer. De FIFA 11 game krijgt wel 20% meer stadions dan zijn voorganger vertelde Ian. Onze contactpersoon kon echter niet vertellen om welke stadions het hier gaat.

Screen 5

Geen Creation Centre

Ian vertelde ons dat er geen Creation Centre zal zijn voor de PC, dus zal dit enkel voor de Console beschikbaar zijn. Het editen zal gelijk zijn aan FIFA 10; heel beperkt. We moeten dus wachten totdat er nieuwe programma’s uit zijn omdat FIFA 11 te wijzigen, omdat het een nieuwe code is.

LAN en VOIP

Voor online gamers is FIFA een stuk verbeterd. Je kunt nog steeds via de EA servers gamen maar ook nog steeds via een LAN of een DirectIP connectie. Als er dus een LAN Party is, kan je dus ook flink wat FIFA 11 spelen. Ook is er VoIP functie toegevoegd, dus al je een headset hebt ben je direct in contact met je tegenstander om hem flink te vernederen als je een doelpunt gescoord hebt.

Screen 2

Jouw FIFA momenten delen met de hele wereld

FIFA 11 op de PC krijgt een toevoeging op de EA Football World pagina. Je kunt nu je herhalingen, screenshots, leaderboards en meer zien op deze website. Wij, FIFAVoetbal, krijgen hier in de toekomst steeds meer mee te maken, dus stay tuned!

Conclusie

FIFA 11 op de PC is totaal nieuw. De game is nog lang niet af maar heeft een goede eerste indruk achtergelaten. De 50 á 60 euro wat hij waarschijnlijk gaat kosten is het zeker waard. Het online gamen op de PC wordt weer sterk verbeterd en op partijen is FIFA 11 zeker weer de baas over de LAN. Helaas moet ik wel vermelden dat de PC versie nog steeds een klein beetje achterblijft op de console versie. Maar in de toekomst zal dit verschil steeds kleiner worden. FIFA 11 op de PC is weer helemaal terug. Op naar de volgende event dan maar! Daar zullen we dus meer te weten komen over de grafische toevoegingen.