FIFA 23 | FIFAVoetbal

Poll: Wie zal het redden in de nacompetitie?

Het leek op voorhand al beslist. Dordrecht zou gaan degraderen en Go Ahead Eagles en NAC Breda zouden in de nacompetitie terechtkomen. Het eerste werd één maand geleden al duidelijk, toen De Schapenkoppen zelf kansloos verloren met 3-0 van Vitesse, terwijl concurrent Go Ahead er zelf wél in slaagde om verrassend te winnen bij Feyenoord. In de vorige poll konden jullie stemmen op de clubs die in de nacompetitie terecht zouden komen, waarvan de uitslag nu wordt uitgebracht.

Het lijkt dat de meeste stemmers het bij het juiste eind hadden. Go Ahead moest winnen van Heerenveen én Excelsior zien verliezen om nog een kans te houden op direct lijfsbehoud, maar deze hoop bleek tevergeefs.The Eagles speelden in de Adelaarshorst met 1-1 gelijk tegen Heerenveen, waardoor de nacompetitie definitief een feit is voor de Deventenaren. Van de 200% die te verdelen was (iedereen kon immers twee opties aanvinken), kreeg Go Ahead Eagles 79%, een relatief hoge score.

Ook van NAC is inmiddels bekend dat ook zij zich moeten zien te redden in de play-offs. De Parel van het Zuiden leek lange tijd nog een redelijke mogelijkheid te hebben op het niet hoeven spelen van de nacompetitie door de voorsprong in de wedstrijd tegen AZ, maar NAC liet zich in de slotfase alsnog de kaas van het brood eten. Door doelpunten van Mühren (corner) en Jóhannsson (pegel) werden de Bredanaren alsnog veroordeeld tot de promotie/degradatie wedstrijden. Ook NAC kreeg evenals Go Ahead 79% van de stemmen, waardoor ook hier bijna iedereen het juist voorspeld had.

Maar wat is er dan met die overige 28% gebeurd? Deze zijn gelijk verdeeld over de overige twee kandidaten, namelijk Heracles Almelo en Excelsior. Beiden kregen 14% van de stemmen, waardoor zij volgens de stemmers de meeste kans hadden op nog een jaar Eredivsie. En zo geschiedde.

Heracles was eigenlijk al zeker van het ontlopen van de play-offs, maar ondanks de nederlaag tegen de kampioen PSV (2-0) hoefden de Almeloërs niet te vrezen. De enige concurrent NAC verloor namelijk van AZ, waardoor Heracles ondanks hun beroerde seizoensstart toch nog minimaal één jaar op het hoogste niveau actief mogen blijven. Ook Excelsior maakte dankbaar gebruik van de nederlaag van NAC, door met een gelijkspel tegen Utrecht (2-2) de voorsprong te vergroten naar vier punten, die met nog één competitieronde in het vooruitzicht niet meer te achterhalen is voor de concurrentie.

De volgende Poll van de week zal ook in verband staan met de nacompetitie: ‘Welke eredivisie-clubs gaan het redden in de nacompetitie? Lukt NAC Breda en Go Ahead om ook volgend seizoen actief te zijn in de Eredivisie?‘ Laat je stem achter!