FIFA 23 | FIFAVoetbal

Poll: Wie wordt de grote winnaar van speelronde 29?

Wie pakt dit weekend de volle buit, loopt uit op de andere en stelt zich hoofdkandidaat voor  directe plaatsing Europa League? De nummer één en twee van de Eredivisie zijn al zo goed als zeker, maar in de Eredivisie is het altijd spannend. De kandidaten AZ, Feyenoord en Vitesse zijn van zichzelf afhankelijk, zoals men dat zo mooi zegt: ‘Het is eten of gegeten worden.’

Geschreven door Mia San Mia

Feyenoord
Van de drie kandidaten die aanspraak maken op de derde plek wordt Feyenoord door de stemmers gekozen als winnaar van het weekend, met ruim 68%. Is dit puur omdat er veel Feyenoord fans op het forum aanwezig zijn of komt het omdat de ploeg de laatste tijd zo goed presteert? Feyenoord kende voor de interlandperiode nog een mooi einde. De club won met 2-1 van koploper PSV, de gevierde man bij Feyenoord was Anass Achahbar. Achahbar was die week daarvoor ook beslissend tegen FC Dordrecht, toen kopte hij in de blessuretijd de winnende voor de Rotterdammers binnen.

AZ
De Alkmaarse ploeg speelt de afgelopen weken erg wisselvallig. De ene week scoort het elftal aan de lopende band, maar een week later kan dat vermogen weg zijn en zit de doelman in een dipje. Van de stemmers verwacht dan ook maar 16% dat AZ zich dit weekend tot de gelukkige mag kronen.

Vitesse
Sinds 1 februari heeft de ploeg van Peter Bosz geen wedstrijd verloren, het enige puntenverlies dat de club leed was een 1-1 gelijkspel tegen Heracles. Ondanks deze goede reeks van Vitesse denken toch maar 16% dat Vitesse de winnaar van het weekend wordt. Dat is het laagste percentage van de drie clubs, maar Vitesse heeft in de afgelopen twee maanden wel de meeste punten behaald.

AZ – Feyenoord
Dit is de wedstrijd waar het komend weekend om zal draaien. Vergroot Feyenoord de voorsprong en is bijna zeker van de derde plek of gaat AZ nog zorgen voor een spannend einde bovenin om de derde plek? Mochten in Alkmaar de punten worden gedeeld, dan schieten beide ploegen hier vrij weinig mee op. Mocht Vitesse zaterdag van FC Groningen winnen, dan nadert het AZ op één punt. Verliest AZ en wint Vitesse. Dan gaat het om de uitslag, want het doelsaldo van de twee teams  verschilt niet veel van elkaar.