FIFA 23 | FIFAVoetbal

Poll: Wie wint de Johan Cruijf Schaal?

Aanstaande zondag (2 augustus) nemen landskampioen PSV en bekerwinnaar FC Groningen het in de Amsterdam Arena tegen elkaar op voor de Johan Cruijf Schaal. Daarom was deze week ook de vraag van de poll: Wie wint de Johan Cruijf Schaal? Gaat PSV er met de prijs vandoor of gaat de schaal toch mee naar Groningen?

 

Voor FC Groningen zal het de eerste keer worden dat ze deelnemen aan de Johan Cruijf Schaal. Tegenstander PSV heeft meer ervaring, het zal de 15e keer worden dat de Eindhovenaren deelnemen. De laatste keer voor PSV was in 2012 tegen Ajax, toen ging PSV met en 4-2 overwinning naar huis en natuurlijk de schaal. PSV was negenmaal de winnaar, vijfmaal gingen ze zonder prijs naar huis.

PSV heeft afscheid moeten nemen van belangrijke spelers zoals Memphis Depay (Manchester United), Georginio Wijnaldum (Newcastle United), Oscar Hiljermark (Palermo) en Karim Rekik (Einde verhuur). Daarvoor kwamen Gaston Pereira, Davy Pröpper, Simon Poulsen en Maxime Lestienne terug. Tegen FC Groningen kan PSV ook niet beschikken over Jetro Willems, de linksback heeft een verrekking aan zijn knieband en mist daardoor de seizoenstart. Zijn logische vervanger lijkt de van AZ overgekomen Simon Poulsen.

Bij FC Groningen vertrokken belangrijke spelers Tjaronn Chery (QPR) en aanvoerder Maikel Kieftenbeld (Birmingham City). Daarvoor kwamen Bryan Linssen en Abel Tamata naar Groningen. Voor Tamata is het een wedstrijd tegen zijn oude werkgever PSV.

PSV Eindhoven ontving deze week de meeste stemmen via de poll. De stemmers geloven niet in een stunt van FC Groningen en denken dat PSV gaat winnen in Amsterdam. PSV kreeg 63% van de stemmen.

1/3 van stemmers gingen toch voor FC Groningen, zij denken dat FC Groningen kan gaan stunten tegen de favoriet PSV. De overige 32% gaat dus naar Groningen.

Vorig seizoen won PSV in Eindhoven met 2-1 van FC Groningen, door doelpunten van Georginio Wijnaldum en Isimat-Marin. In Groningen werden de punten verdeeld door een 1-1 gelijke stand.

De wedstrijd in de Amsterdam Arena begint zondag 2 augustus om 18:00 en staat onder leiding van Bas Nijhuis. Vanaf nu kan je ook al stemmen op de nieuwe poll, de vraag is: Ga jij FIFA 16 kopen? Laat nu jouw mening achter!