FIFA 23 | FIFAVoetbal

Poll: Wie wint de Champions League finale?

Na een seizoen vol Europees voetbal hebben Barcelona en Juventus de finale van de Champions League bereikt. Eerstgenoemde versloeg Bayern München middels een 3-0 zege in Catalonië, waarna een 3-2 verlies volstond in München. De Oude Dame versloeg daarentegen Champions Real Madrid (Champions League winnaar 2014) thuis met 2-1, waarna een 1-1 gelijkspel genoeg werd bevonden in Madrid. Afgelopen week konden jullie stemmen wie de Champions League zou gaan winnen.

Zoals bij menig voetballiefhebber over het algemeen nu wel bekend is, wist Barcelona de Cup met de Grote Oren binnen te slepen. Barça nam meteen het heft in handen en dat betaalde zich al vrij snel uit: Rakitić wist na een fraaie combinatie tussen Neymar en Iniesta de score te openen. Juventus wist daar – vooral in de openingsfase – bar weinig tegenover te zetten. Toch kwamen de Italianen na rust tóch weer op gelijke hoogte aangezien Álvaro Morata de bal in de rebound goed binnenschoot na een eerder schot van Tévez. Nadat Pogba tevergeefs een penalty claimde, sloegen de Spanjaarden toe in de daaropvolgende counter. Suárez zette zijn ploeg weer op voorsprong met een intikkertje. Hierna kwam de zege voor Barcelona niet meer in gevaar, en in de blessuretijd maakte Neymar er nog 3-1 van.

Maar dachten de bezoekers van FIFAVoetbal daadwerkelijk dat de winst naar Barcelona zal gaan? Het merendeel had het bij het juiste eind. Van de 21 stemmers hadden maar liefst zestien mensen (76%) het goed voorspeld. Met maar vijf stemmen wat de kans volgens de leden van FIFAVoetbal klein dat Juventus een overwinning zou boeken, en dat bleek een juiste gedachte.

Voor de mannen is het reguliere voetbalseizoen dus definitief ten einde, maar de Nederlandse voetbalvrouwen zijn momenteel nog actief op het WK in Canada. Samen met China, Canada en Nieuw Zeeland zitten de Oranjedames in Groep A. Afgelopen zondagnacht wist Oranje haar eerste wedstrijd winnend af te sluiten middels een 1-0 zege op de Nieuw Zeelanders. Hoever zien jullie de Oranje Leeuwinnen komen op het WK? Zullen de dames de poulefase overleven, en hoever zullen ze daarna nog komen? Dat is de poll van de week.