FIFA 23 | FIFAVoetbal

Poll: Wie stoot door naar de Nederlandse bekerfinale?

Vanavond wordt er in Groningen gespeeld voor een plek in de finale van de KNVB beker. In Enschede verloor FC Twente na strafschoppen van titelhouder PEC Zwolle; in het noorden ontvangt gastheer FC Groningen promovendus Excelsior. Wie daagt titelverdediger PEC Zwolle uit in de finale?

Door Mia San Mia

Het is lastig om in te schatten welke twee ploegen naar de finale doorstromen. Is het Groningen dat dit toernooi erg goed presteert of wordt het Excelsior dat ook met grote uitslagen de halve finale heeft bereikt?

Hoe gaat de titelhouder het doen?
PEC Zwolle dat vorig jaar Ajax met ruim 5-1 vernederde in de Kuip, plaatst zich ook dit toernooi voor de finale. Men acht de kans dat PEC FC Groningen treft 26%. De kans dat PEC Excelsior tegenkomt in de finale is 21%.

Excelsior in de finale?
Excelsior dat in de Eredivisie goed presteert, doet het tot nu toe ook aardig in de KNVB beker. Maar hoe groot achten de stemmers een plek in de finale voor de club uit Rotterdam? Een finale tegen FC Twente werd terecht afgeschreven door de stemmers. Met slechts 0% gunde niemand het dappere Excelsior een finaleplaats tegen FC Twente. Maar hoe groot achten de stemmers de kans dat Excelsior PEC Zwolle tegenkomt in de finale? Deze kans wordt niet onmogelijk geacht en krijgt dus een percentage van 21%. Volgens de lezers een kans van één op vijf.