FIFA 23 | FIFAVoetbal

Poll: Wie gaat er voor de 3de plek in de Eredivisie?

Nog twee speelrondes en dan zit het Eredivisie seizoen voor veel ploegen er weer op. PSV is er vandoor met de titel, Ajax kan zich gaan richten op de voorronde van de Champions League en FC Dordrecht keert na een seizoen weer terug naar de Jupiler League. Maar wie gaat er vandoor met de derde plaats?

Feyenoord, AZ en Vitesse maken nog kans op de derde plaats. Na 17 speelrondes stonden de Arnhemmers nog op een tiende plaats. Maar door de geweldige inhaalrace staat de ploeg van Peter Bosz met nog twee duels te gaan op een vijfde plaats, met nog 5 punten achter op tegenstander van aanstaande zondag Feyenoord. Het duel in de Kuip lijkt een beslissend duel te zijn voor de derde plaats. In de Gelredome ontvangt Vitesse de laatste speelronde FC Utrecht.

Na het met 1-5 verloren duel met Feyenoord leek AZ definitief af te haken voor de derde plaats. Maar omdat Feyenoord er de laatste duels niet in slaagde om de volle buit te pakken doet de ploeg van John van de Brom toch weer mee. Op papier heeft AZ nog de makkelijkste tegenstanders. Aanstaande zondag ontvangt het NAC Breda, dat na de winterstop leek te ontkomen aan de nacompetitie maar nu toch weer in de gevarenzone staat. En week later gaat het in Rotterdam op bezoek bij Excelsior.

Fred Rutten slaagt er de laatste weken maar niet in om met zijn ploeg de volle buit te pakken. Na de winst in Alkmaar speelde de Rotterdammers gelijk in Tilburg, verloren ze in de Kuip van Go Ahead Eagles en speelde gelijk tegen beker winnaar FC Groningen. Zondag moet het in de Kuip afrekenen met Vitesse, dat zal aantreden zonder Marko Vejinović. Als Feyenoord wint lijkt het zeker te zijn van voorronde Europa League.

Bij de stemmers is Feyenoord de grote favoriet, en zijn de verwachtingen dat AZ en Vitesse gaan deelnemen aan de Play-Offs. Vitesse ontvangt 0% van de stemmen, de ploeg uit Alkmaar krijgt 6% van de stemmen. De grote winnaar is Feyenoord met 94% van de stemmen.

Wie denk jij dat er gaan deelnemen aan de nacompetitie? Worden het Go Ahead Eagles en NAC Breda? Of moeten Heracles Almelo en Excelsior toch nog vrezen? Laat je stem achter in  de Poll van de Week.