FIFA 23 | FIFAVoetbal

Poll: Wie bereikt de groepsfase van de Europa League?

PSV is zeker van een plaats in de groepsfase van de Champions League, en bekerwinnaar FC Groningen zal uit gaan komen in de Europa League. Maar welke ploeg gaat zich daar bijvoegen? Of worden Ajax en AZ net als Vitesse en Go Ahead Eagles vroegtijdig uitgeschakeld. Daarom kon je deze week stemmen op de vraag: Wie bereikt de groepsfase van de Europa League?.

AZ moet om de groepsfase te bereiken zien af te rekenen met FC Astra Giurgiu. Maar na de nederlaag afgelopen donderdag in Roemenië word dit een zware klus voor de ploeg uit Alkmaar. AZ gaf een vroege 0-2 voorsprong door doelpunten van Vincent Janssen en Markus Henriksen nog voor de rust weg. In Alkmaar kan Ninos Gouriye die vorige week transfervrij de overstap naar FC Astra maakte minuten gaan maken.

Ook voor Ajax ging het niet gemakkelijk. In Amsterdam werd er nipt gewonnen van FK Jablonec uit Tsjechië. Arkadiusz Milik wist vanaf 11 meter de doelman van Jablonec te passeren, door dit doelpunt reist Ajax met een voorsprong af. Voor Václav Černý was het een bijzondere wedstrijd, als invaller maakte hij zijn debuut voor de Amsterdammers. De 17-jarige Tsjech kwam in de tweede helft in het veld.

Het kleinste deel van de stemmers, met 14% kiest voor: Geen van Beide. Zij denken dat Ajax en AZ beide de volgende ronde niet weten te bereiken, en het Europese avontuur hier stopt.

Met 21% van de stemmen word er gedacht dat alleen AZ de volgende ronde bereikt. De stemmers kozen voor: Alleen AZ. De optie: Alleen Ajax kreeg 29% van de stemmen.

Toch denken de meeste dat beide ploegen de volgende ronde gaan bereiken, de optie Ajax en AZ kreeg 36% van de stemmen en staat hiermee boven aan in de poll.

In de nieuwe poll van de week kan je stemmen op de vraag: Welke gamemodus ga jij als eerste gebruiken in FIFA 16? Ga je beginnen met een carrière bij je favoriete ploeg? Of ga je toch liever je eigen team samenstellen in FIFA Ultimate Team.