FIFA 23 | FIFAVoetbal

POLL: Welke ploegen bereiken de halve finales van de Copa América?

Vorige week vonden de kwartfinales van de Copa América plaats. Gastland Chili ontving Uruguay, Peru speelde tegen buurland Bolivia, Argentinië kreeg het sterke Colombia over de vloer en het grote Brazilië trad aan tegen vicekampioen Paraguay. Welke clubs haalden volgens de bezoekers van FIFAVoetbal de halve finale?

Gastland Chili kwam in de kwartfinale uit tegen titelverdediger Uruguay. Chili wilt ver komen als gastland zijnde en Uruguay wilt natuurlijk hun titel verdedigen. Een wedstrijd om naar uit te kijken dus. Uruguay moest echter al vlak voor de rust met tien spelers verder na de uitsluiting van Jorge Fucile. In de 63ste minuut kreeg eveneens Cavani, hij speelde dan toch mee, een tweede gele kaart, waardoor La Celeste met negen man verder moest. De wedstrijd zou voor Chili geen probleem meer mogen zijn, maar het lukte Isla pas in de 81ste minuut om de 1-0, en tevens de eindscore, vast te leggen. Maar liefst 59% van de bezoekers stemden voor Chili.

De tweede wedstrijd was een confrontatie tussen de buurlanden Peru en Bolivia. Voor menige onder ons toch de minst interessante wedstrijd in deze kwartfinales. Peru koos vanaf het eerste fluitsignaal resoluut voor de aanval. De verdediging van Bolivia had het bijzonder moeilijk en gaf enorme kansen weg. Paolo Guerrero, ex-Bayern, tikte de 0-1 binnen reeds in de 20ste minuut. Drie minuten later verdubbelde de 31-jarige aanvaller de score door zwak spel van Bolivia. De speler van Flamengo (Brazilië) kroonde zich helemaal tot man van de match in de 74ste minuut door een hattrick te scoren. Uiteindelijk redde Marcelo Martins nog de eer van Bolivia door een tegentreffer in de 84ste minuut. De bezoekers waren unaniem, Peru zou doorgaan naar de halve finales.

De wedstrijd van de kwartfinales was ongetwijfeld Argentinië tegen Colombia. Albiceleste domineerde voornamelijk de eerste helft, terwijl Colombia grotendeels moest verdedigen. Door een sterke Ospina, prachtige reddingen op schoten van Messi, stond de stand tijdens de rust nog op 0-0. In de tweede helft daalde de dominantie van de Argentijnen, wat resulteerde tot minder kansen. Na 90 minuten stond de 0-0 nog steeds op het bord. Argentinië haalde het eindelijk in de penalties met 5-4. Maar liefst 65% van de bezoekers zag Argentinië door stoten naar de halve finale.

Ondertussen zijn we bij de laatste wedstrijd van de kwartfinale beland, het machtige Brazilië tegen Paraguay. Reeds in de 15de minuut bracht Robinho  Seleçao op voorsprong. Brazilië leek goed vertrokken te zijn. Echter brachten ze niet het verwachtte Sambavoetbal en kreeg Paraguay meermaals kans op de gelijkmaker. In de 72ste minuut viel uiteindelijk de welverdiende gelijkmaker. Gonzalez scoorde via een penalty na handspel van Thiago Silva. Veel kansen kwamen er niet meer en dus mochten we ons klaar maken voor de penaltyreeks. 77% van de bezoekers had Brazilië verwacht in de halve finale, maar Paraguay won uiteindelijk met 4-3.

Door het vroegtijdig vertrek van Guus Hiddink schuift Danny Blind al eerder door naar de positie van bondscoach. Hierdoor luidt de poll van volgende week als volgt: Gaat Blind het kwakkelende Nederland nog op de rit krijgen?