FIFA 23 | FIFAVoetbal

Poll: Welke ploeg verovert het laatste Europese ticket?

Nu het reguliere Eredivisieseizoen ten einde is, zijn momenteel de play-offs voor Europees voetbal bezig. Feyenoord, SC Heerenveen, PEC Zwolle en Vitesse strijden tegen elkaar om één ticket, dat recht geeft om in de derde voorronde (30 juli en 6 augustus) van de Europa League actief te mogen zijn. Afgelopen week konden jullie allemaal stemmen over wie dit laatste ticket zou gaan bemachtigen, en hiervan wordt nu de uitslag uitgebracht.

Als grootste kanshebber zagen jullie Vitesse, dat 50% van de 22 stemmen kreeg. De Arnhemmers zijn nog steeds in de race om dit toegangsbewijs, aangezien de ploeg van coach Peter Bosz PEC Zwolle versloeg in de halve finales. Na een 2-1 winst in Zwolle volstond een gelijkspel (1-1) om door te gaan naar de volgende ronde.

Hierdoor kwam aan de droom om voor het tweede jaar op rij Europees voetbal te mogen spelen abrupt een einde voor PEC Zwolle . Slechts 9% dacht dat de Zwollenaars de concurrentie allemaal de baas zou zijn, en dat bleek ook daadwerkelijk een stap te ver. Maar zoals Ron Jans al benadrukte na de uitschakeling van zijn ploeg, was dit voor Zwolle ‘het beste seizoen uit de clubgeschiedenis’. Overigens hadden de Blauwvingers de kans op directe toegang tot de groepsfase al verspeeld, aangezien ze de KNVB bekerfinale verloren van FC Groningen (0-2).

Voor Feyenoord was er dit seizoen sprake van een dramatisch einde. Toen de Rotterdammers vijf speelrondes voor het einde van het seizoen met zeven punten voorsprong in de veilige haven dachten te zijn, hadden ze het goed mis. Doordat Feyenoord punten bleef verspelen, kwam concurrent AZ langzaam dichterbij, en omdat PEC Zwolle op de laatste speeldag won van de inmiddels opgestapte coach Fred Rutten (3-0), hapte AZ direct toe. Excelsior werd met een overtuigende zege (1-4) over de knie gelegd. Voor aanvang van de wedstrijd tegen Heerenveen, dachten 36% van de stemmers dat Feyenoord dit laatste ticket zou gaan opeisen. Maar zij hadden het mis.

Ook de nieuwbakken coach Giovanni van Bronckhorst wist het tij voor Feyenoord niet te keren, doordat SC Heerenveen het tweeluik tussen beide clubs wist te winnen. Na de 1-0 winst in Heerenveen, veilde Marc Uth het vonnis over Feyenoord. Hij scoorde tweemaal in de verlenging voor zijn huidige werkgever. Dat is voor de bezoekers van FIFAVoetbal opmerkelijk te noemen, aangezien slechts één stemmer voorspelde dat Heerenveen de play-offs zou gaan winnen.

Tegelijkertijd draaien ook de promotie/degradatie wedstrijden momenteel op volle toeren. Nu gisteren het doek viel voor Go Ahead Eagles na het verlies tegen de Graafschap, is het zeker dat de Eredivisie volgend seizoen minimaal twee nieuwe teams gaat verwelkomen. NAC Breda is overigens wél nog in de race om lijfsbehoud, aangezien de Bredanaars de de finale wisten te bereiken door VVV Venlo opzij wisten te zetten middels een 3-0 zege. Welke clubs gaan volgend jaar in de Eredivisie spelen? Welke teams gaan zich via de play-offs opmaken voor minimaal één jaar Eredivisievoetbal? Laat je stem achter in de Poll van de Week!