FIFA 23 | FIFAVoetbal

Poll: Welke Eredivisie-clubs gaan het redden in de nacompetitie?

Afgelopen zondag was de laatste speelronde in de Eredivisie. En week eerder was er al bekend welke ploegen er zouden gaan deelnemen aan de nacompentitie. NAC Breda en Go Ahead Eagles konden de vakantie nog een paar weken uitstelen want zij moeten nog gaan strijden voor en plek in de Eredivisie volgend seizoen. NAC Breda zal het aanstaande vrijdag opnemen tegen VVV Venlo en Go Ahead Eagles tegen De Graafschap.

Vorige week wisten De Graafschap en VVV Venlo zich al te plaatsen voor de volgende ronde.
VVV Venlo won met 2-1 in Oss, maar kwam in Venlo met de schrik vrij. In de eerste helft was de bal duidelijk over de lijn, maar scheidsrechter Danny Makkelie zag er geen doelpunt in.

Ook De Graafschap gaf de winst nog bijna weg. Na het 1-1 gelijke spel in Almere, kwam het afgelopen vrijdag in de extra tijd op voorsprong. Maar nog in de extra tijd scoorde Almere City waardoor beide ploegen zich konden gaan opmaken voor nog een half uur voetballen. Maar direct vanaf de aftrap scoorde Almere City nog de 1-2, maar deze werd afgekeurd voor buitenspel. Maar was het wel buitenspel? Dit zullen we nooit weten, wel is zeker dat De Graafschap doorgaat door een eigen doelpunt.

In de tweede ronde staan er vier wedstrijden op het programma. Na deze ronde gaan de laatste vier ploegen strijden om een plek in de Eredivisie.

Weinig stemmers gaan er vanuit dat beide ploegen zich weten te handhaven. Maar 13% heeft gestemd dat beide ploegen in de Eredivisie blijven. 17% denkt dat beide ploegen naar de Jupiler League gaan. Dit zal dus beteken dat er twee Jupiler League teams naar de Eredivisie gaan. Dit kunnen FC Eindhoven, FC Volendam, FC Emmen, Roda JC, De Graafschap of VVV Venlo zijn.

Toch is 43% ervan overtuigd dat NAC Breda in de Eredivisie blijft, voor Go Ahead Eagles is dat 26%.

Vanaf nu staat de volgende Poll van de week online. Wie denk jij dat er vandoor gaat met het laatste Europese Ticket? Stem nu op Welke ploeg veroverd het laatste Europese Ticket?