FIFA 23 | FIFAVoetbal

Poll: Nederland wint EK onder 21

Uit de poll van afgelopen week is gebleken dat de leden van FIFAVoetbal Nederland zien als de ultieme favoriet om het EK onder 21 in Israel op haar naam te schrijven. De ploeg met onder andere Adam Maher en Luuk de Jong in haar gelederen kreeg 65% van de 120 stemmen.

Met een grote achterstand volgde Spanje op de tweede plaats. De Spanjaarden kregen 25% van de stemmen. Inmiddels is bekend dat beide teams nog kans maken om het toernooi te winnen aangezien zowel Spanje als Nederland geplaatst zijn voor de halve finale.

Engeland werd niet veel kansen gegund op de titel. De ploeg onder leiding van Stuart Pearce kreeg ook slechts 3% van de stemmen. Dit blijkt terecht want we weten nu dat Engeland de groepsfase niet heeft overleefd.

Bovendien kon er op de categorie ‘anders’ gestemd worden. Hieronder vallen Noorwegen, Italie, Israel en Rusland. Uit deze landen zal Italie de grootste kanshebber zijn. Ook Noorwegen maakt nog kans omdat de Noren net zoals de Italianen de halve finale hebben bereikt van het toernooi.