FIFA 23 | FIFAVoetbal

Poll: Gaat het Nederlands Elftal de play-offs voor Europees voetbal halen?

Sinds vandaag is de selectie van het Nederlands Elftal weer bij elkaar in Noordwijk, om zich zo voor te bereiden op de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en Tsjechië. Oranje moet beide wedstrijden winnen om nog een kans te maken op de play-offs voor het EK, en hopen dat Turkije nog een aantal punten laat liggen tegen Tsjechië en IJsland. In hoeverre denken de bezoekers van FIFAVoetbal dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren?

Gelukkig is de meerderheid nog steeds positief gestemd over de kansen van het Nederlands Elftal. Maar liefst 69% van de stemmers denkt dat Nederland beide wedstrijden, allereerst uit tegen Kazachstan, daarna Tsjechië-thuis, weet te winnen. In de Arena werd het vorige keer 3-0 tegen de eerstgenoemde tegenstander, terwijl Oranje op uiterst knullige wijze een gelijkspel door de handen liet glippen tegen de Tsjechen.

Mochten de Nederlanders daadwerkelijk in deze twee duels geen punten laten liggen, wat nog een hele opgave wordt gezien de huidige vorm van Oranje, zijn we óók nog afhankelijk van Turkije. Zij moeten namelijk minstens drie punten laten liggen in de wedstrijden tegen Tsjechië en IJsland – het onderlinge resultaat (1-1 en 3-0) is namelijk ook in het voordeel van de Turken – om zo de Nederlandse voetbalsupporters alsnog te kunnen laten juichen. Wél positief is dat Ay-Yıldızlılar nog géén enkel punt heeft weten te pakken tegen Tsjechië en IJsland. Eerstgenoemde won namelijk met 1-2, terwijl IJsland thuis een gemakkelijke 3-0 boekte.

‘Nee, het Nederlands Elftal gaat het EK niet meer halen. Ze hebben het in de vorige cruciale interlands verprutst tegen IJsland en Turkije’. Dit denken waarschijnlijk de overige 31% van de bezoekers van FV. Volgens hen zal Turkije niet drie punten laten liggen, óf het Nederlands Elftal is niet in staat om beide wedstrijden om te zetten in een overwinning.

Vanaf nú kunnen jullie stemmen op de volgende poll: ‘Wat vind je tot nu toe van FIFA 16?’ Is dit voor jou hét beste spel in de gehele FIFA-reeks, moet je er nog aan wennen, of ben je erg teleurgesteld? Laat het ons weten!