FIFA 23 | FIFAVoetbal

Poll: Gaat Danny Blind het kwakkelende Nederland nog op de rit krijgen?

Vorige week meldde de KNVB dat Guus Hiddink per 1 juli vertrekt als bondscoach bij het Nederlands Elftal, maar maakte nog niet direct zijn opvolger bekend. Bij het onderteken van zijn contract in 2014 was al wel bekend dat assistent-trainer Danny Blind na het Europees Kampioenschap volgend jaar in Frankrijk Guus Hiddink zal gaan opvolgen als bondscoach. En dag later werd dan toch bekend dat de voetbalbond en Danny Blind tot overeenstemming waren gekomen en dat Blind de nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal is.

Danny Blind was als sinds 2012 assistent-trainer van het Nederlands Elftal, en heeft nu tot 1 Augustus 2018 een contract als Bondscoach. Dit contract loopt tot na het Wereldkampioenschap 2018 in Rusland. Blind zal in september tegen IJsland en Turkije voor het eerst plaats nemen op de bank als hoofdcoach. De poll van deze week ging dan ook over de aanstelling van Danny Blind als bondscoach. Gaat Danny Blind het kwakkelende Nederland nog op de rit krijgen? dat was de vraag van afgelopen week.

Gaat het Blind lukken om het Nederlands Elftal volgend jaar naar Frankrijk te loodsen. In september zal Arjen Robben weer inzetbaar zijn bij Oranje, ook is de kans groot dat Kevin Strootman terugkeert bij Oranje. Strootman is na twee langdurige blessures weer begonnen aan de voorbereiding bij AS Roma. Maar gaat Blind het reden en is hij de juiste man voor Oranje? Nee, dat denkt 50% van de stemmers. Zij denken dat Blind niet de juiste man is bij Oranje.

Ook zijn er stemmers die denken dat Blind wel de juiste man is voor het Nederlands Elftal, maar het zal Blind helaas niet lukken om volgend jaar met Oranje naar Frankrijk te gaan. Hiervoor koos 6% van de stemmers.

Maar waar gaat het overige percentage van 42% dan heen? Deze stemmers denken dat Danny Blind de juiste man is voor Oranje, en dat Nederland volgend jaar toch gewoon actief is op het Europees Kampioenschap.

 

image-4589558

(V.l.n.r) Danny Blind, Guus Hiddink en Ruud van Nistelrooij.