FIFA 23 | FIFAVoetbal

Poll: Drie Nederlandse clubs bereiken de Europa League

Deze week konden jullie stemmen op de poll met de vraag hoeveel Nederlandse clubs de groepsfase van de Europa League bereiken. PSV, AZ, FC Twente, sc Heerenveen en Vitesse zijn de vijf Hollandse ploegen die strijden om een ticket voor het prestigieuze toernooi, wel moeten ze eerst een aantal voorrondes doorkomen.

29% van de stemmers denkt dat er slechts drie van de vijf clubs doorgaan naar het hoofdtoernooi, tegenover 27% van de stemmers die denkt dat ons land vier teams vertegenwoordigd inplaats van drie. Volgens 17% van onze stemmende bezoekers doen er slechts twee clubs uit Nederland aan de Europa League.

Over een klein weekje begint het 57e seizoen van de Eredivisie en deze keer zonder een aantal smaakmakers van de afgelopen jaargang. Zo hebben Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur), Rasmus Elm (CSKA Moskou) en Ron Vlaar (Aston Villa) de Hollandse velden verlaten voor een buitenlands avontuur. Wij vroegen ons dus af wie van de vertrokken spelers het meest gemist zal gaan worden. De uitslag van die poll wordt volgende week bekendgemaakt.