FIFA 23 | FIFAVoetbal

Poll: Behalen de Oranje leeuwinnen de volgende ronde ten koste van regerend wereldkampioen Japan?

Vannacht trappen Japan en Nederland af voor de laatste achtste finale op het wereldkampioenschap voor vrouwen. Om 4 uur Nederlandse tijd begint de wedstrijd tussen de Oranje Leeuwinnen en regerend wereldkampioen Japan in Vancouver. De winnaar van deze wedstrijd zal het in de volgende wedstrijd opnemen tegen Australië. De ploeg van bondscoach Alen Stajcic zegevierde afgelopen zondag in Moncton met 1-0 en schakelde hierdoor Brazilië uit. Maar wat gaan de Oranje Leeuwinnen vanavond doen?

Als de Oranje Leeuwinnen winnen van Japan zijn ze niet alleen zeker van de kwartfinales, maar dan verzekeren ze zich ook van en ticket voor de Olympische spelen volgend jaar in Rio de Janeiro. Japan dat uitkam in groep C met als tegenstanders Kameroen, Ecuador en Zwitserland verzekerde zich van de volgende ronde door drie moeizame overwinning. Nederland eindigde op de 3e plaats in een poule met gastland Canada, Nieuw-Zeeland en China, maar plaatste zich toch door als beste nummer 3 door te gaan.

Van de stemmers denk de helft dus 50% dat de Oranje Leeuwinnen vannacht gaan winnen van Japan. Wat een geweldig resultaat zal zijn op het eerste wereldkampioenschap van de Oranje Leeuwinnen, ook word hiermee de doelstelling van bondscoach Roger Reijners behaald.

Doordat de helft heeft gestemd voor winst van Oranje, betekend dit automatisch dat de overige 50% voor Japan heeft gekozen. Japan zal vannacht als de grote favoriet  het veld in Vancouver opstappen, maar heeft aan Nederland een gevaarlijke tegenstander. De Oranje Leeuwinnen zijn gevaarlijk op de flanken met Manon Melis en Lieke Martens, met in de spits Bayern München speelster Vivianne Miedema. Ook Danielle van de Donk is een belangrijke waarde op het middenveld met veel aanvallende acties.

De wedstrijd in het BC Place Stadium in Vancouver begint vanacht om 04:00, de winnaar zal aanstaande zaterdag om 22:00 spelen tegen Australië. Deze wedstrijd zal gespeeld worden in Edmonton.