FIFA 23 | FIFAVoetbal

PlayStation Network keert volgende week terug

Anderhalve week geleden werd het PlayStation Network offline gehaald, in verband met hackers die het systeem hadden ontregeld. Sony heeft sindsdien weinig informatie naar buiten gebracht over de situatie, maar Kazuo Hirai (baas van Sony, red.) wist vandaag te melden dat PSN volgende week weer online zal gaan. Bijna alle functies van het netwerk zullen weer te gebruiken zijn, behalve de PlayStation Store.

PSN

Om de gedupeerden tegemoet te komen, heeft Sony besloten om alle gebruikers dertig dagen lang PlayStation Plus te geven. Verder zal er op regionale basis nog gratis content worden vergeven.  

Sony heeft PSN veiliger gemaakt om aanvallen van hackers in de toekomst af te kunnen slaan. Zo hebben de werknemers van Sony zich bezig gehouden met de implementatie van extra firewalls, is er automatische software-mointoring geïnstalleerd en een nieuw encryptie-algoritme. Bovendien heeft het nieuwe systeem de mogelijkheid om ongebruikelijke gebruikspatronen sneller te kunnen detecteren en aan te pakken.