FIFA 23 | FIFAVoetbal

Peter wint de FV Champions League!

AS Roma is de winnaar van de FV Champions League. De Romeinen versloegen Bayern München met 4-3 in de finale. De wedstrijd begon machtig voor de Italianen. Een goede aanval leidde tot een voorzet van Jeremy Ménez, waarna Julio Baptista achter het standbeen de 1-0 maakte. Lang kon Roma echter niet genieten van de voorsprong, want Mario Gomez scoorde drie minuten later met een geplaatst schot de gelijkmaker.

FIFA 10 screen

De wedstrijd ging gelijk op, maar de Duitsers scoorden. Franck Ribery zette zijn ploeg op voorsprong, waarna vijf minuten later Anatoliy Tymoschuk een mokerslag leek uit te delen door de 1-3 te maken. Roma bleef echter voetballen en met goed combinatiespel werd Bayern van het kastje naar de muur gestuurd. Dit leidde tien minuten na rust tot de aansluitingstreffer van Mauro Esposito. 

De ploeg van Peter van Remmen creëerde nog twee honderd procent kansen via Ménez, maar de gelijkmaker bleef lang uit. Zoals eerder tegen Real Madrid, had Van Remmen met Marko Vucinic wederom een gouden wissel. De spits scoorde binnen een minuut na zijn invalbeurt de verdiende gelijkmaker en nog geen twee minuten later gaf de spits de assist voor de winnende treffer van Baptista, 4-3. Na nog enkele penibele minuten floot de scheidsrechter af en kan AS Roma zich winnaar noemen van de FV Champions Cup.

De organisatie van de FV Champions League wil hierbij de sponsors, FR12.nl en SerieAstore, bedanken.