FIFA 23 | FIFAVoetbal

Over ons

FIFAVoetbal, de woorden zeggen het al: FIFA en voetbal. Het spelletje blijft ons al jarenlang boeiend houden. Het is de passie en spelplezier voor voetbal dat ons draaiende houdt.  De footy met emotie, beleving en natuurlijk genieten van de mooiste doelpunten. 10 jaar lang weten we informatie te geven over de serie spellen van Electronic Arts. Van PC, Xbox, Playstation, Nintendo tot aan de smartphone. De spelmodi carrière en Ultimate Team natuurlijk als troeven en onze content van nieuwsberichten, downloads, dossiers en player reviews zorgen voor de hoge interesse in de game. De community die wij en vooral jullie draaiend houden zorgt ervoor dat we samen allen deze passie kunnen delen. FIFAVoetbal is door de jaren heen genoeg veranderd.

Van FIFANederland naar FIFAVoetbal

De Founding Fathers van de site waren Rens Korporaal, Sven Koning en Jeffrey van Oostrom. Deze heren waren destijds actief op de website FIFANederland. Ze hebben zelf het idee om nog een community op te zetten naast de destijds populaire FIFANederland. Van oorsprong richtte de website vooral op het voetbalnieuws en het spel FIFA maar uiteindelijk werd de voorkeur gelegd op de game zelf. Het druk bezochte forum dat donker blauw en groen was, had toen nog maar kleine actieve aanhang. In 2004 waren er 112 geregistreerde leden op het forum.

Tijd voor een andere generatie

Na het afscheid van de troonzitter Rens in 2005 kwamen de heren Wouter den Ottenlander en Harald Berings die de website op sleeptouw gingen nemen. Er kwam een nieuwe website die gebroken wit, grijs en rood kleurde. Op het forum werd vooral gepost door de heren Harald, Wouter, Bram, MancoBlanco, Salsa, Rutger, Koen, Martijn, SilverFin, UltrAslan, Mickey en andere oude bekende. FIFAVoetbal stond in die tijd bekend om zijn kwaliteit downloads voor FIFA 06 en FIFA 07 en de kwaliteit verhalen die werden geschreven over de belevenissen in hun carrière van de footie.

De komst van Breaking.JB

Jelle zijn alias was Breaking.JB en registreerde in 2005 een account op FIFAVoetbal.com. Als jochie van 15 lukte het hem niet om zijn versie van FIFA 06 aan de gang te krijgen op zijn computer. Al snel werd hij geholpen door de beste heren van het forum. Hij raakte al snel verslaafd aan de sfeer en tot aan de dag van vandaag zich actief inzet voor de community.Hij kwam in aanraking met Photoshop en leerde al snel de pentool te gebruiken zodat hij kits voor FIFA 06 kon ontwikkelen. In 2006 werd hij aangesteld als Downloadmaker en later in 2007 kreeg hij de site onder beheer samen met Christiaan Jansen, die vroeger ook FIFA International beheerde,  nadat de heren Harald en Wouter afscheid gingen nemen om hun vooral te gaan richten op hun studie en privé leven. Beide heren blijven nog wel actief op de website dat ruim 600 geregistreerde leden had. Breaking.JB zorgde er toen ook voor dat FIFAVoetbal als erkende FIFA Community werd gezien door de spelmaker Electronic Arts(EA Sports).

De val van het forum

In 2008 crashte het forum van FIFAVoetbal. De hoeveelheid SPAM bots zorgde ervoor dat het forum instabiel werd en uiteindelijk ervoor zorgde dat FIFAVoetbal een nieuwe database moest aanmaken en dat betekende ook een nieuw forum. Al het werk, leden aantal en post waren helaas niet meer te herstellen.  Al snel kwamen de vaste terug op hun oude nest en er werd haast gemaakt om de nieuwe website te lanceren. Voorheen werd er altijd nieuws gepost in twee talen namelijk in het Engels en Nederlands maar uiteindelijk is de Nederlandse taal de standaard geworden. De website die momenteel de kleuren groen en blauw kleurt. Deze is geprogrammeerd door Bram Baas, Yannick Jorna, Christiaan Jansen en Jeffrey van Berkel.

Van .com naar .net

In het begin van 2009, waar Jelle een inactieve periode tegemoet ging in verband met zijn studie in het zonnige Barcelona, werd er door een miscommunicatie met de vorige host verhuisd naar een ander domein. FIFAVoetbal.com moest toen afwijken naar FIFAVoetbal.net. De heren Wesley en Michel moesten FIFAVoetbal toen weer de community op de kaart brengen in de Benelux. Er werd in die tijd ook de rol van Supervisor geïntroduceerd die bestond uit Wesley, Michel en Martins’91. De moderatoren waren in de tijd Mark, Ruben en Dirk die ruim 500 leden in bedwang moesten houden.

De glorietijden van FV

In 2010 groeide de community verder met mannen zoals Michel, Jelle, Mark, Yannick, Wesley, Martins’91 en Menno. De downloadmakers Luces, Aluarth, Kelvinho, Robbin, Pascal en Nozema zorgde dat FIFAVoetbal de volledige Jupiler League en het Nederlands Elftal produceerde voor de PC. Deze patch werd meer dan 5000 keer gedownload en sloeg zowel in Nederland en Internationaal goed aan. Met de komst van het goed ontvangen FIFA 11 wist FIFAVoetbal het domein FIFA11.nl te bemachtigen. Het jaartal 2010 wist FIFAVoetbal ruim 1100 geregistreerde leden te hebben, waarvan bijna 300 leden tegelijkertijd online was. In 2011 wist FIFAVoetbal een sterkte fundering te leggen met de komst van Jan-Henk. Hij zorgde ervoor dat het FV forum een 2‘thuis’ werd voor de vele leden die zich wisten te registeren en met de komst van FIFA 12 wist het leden aantal te groeien naar bijna 2000 stuks.

Het Belgisch moderatie duo, Mourinho en meer

Door de groei van FIFAVoetbal bleef er ook kritiek komen op de huidige crew. De meningen waren hierdoor verschillend en het zeiken om het zeiken kent zoals de dag van vandaag nog steeds de orde. De leden lijken verwend maar waar FIFAVoetbal bekend omstaat is de kwaliteit die geleverd moet worden. In het begin van 2012 werd dus ook een nieuw forum geïntroduceerd dat geïnstalleerd werd door Yannick. Het forum dat wij dus nu ook zien. Martins’91 werd adviseur voor FIFAVoetbal, Aluarth verliet ook de crew en het werd tijd voor wat internationaal bloed in team. De heren Skyteam en Archibald kwamen in het FIFAVoetbal team om wat orde en netheid te verzorgen. De beide heren zijn goed op elkaar ingespeeld en met hun ervaring op de andere community FIFABenelux wisten ze toch FIFAVoetbal onder controle te houden. Het duo werd geen groot succes want ze verlieten na nog geen 6 maanden het moderatie team waardoor oude bekende Aluarth terug kwam en de goed gebekte Mourinho binnen gehaald werd.

In dat jaar nam FIFAVoetbal ook de beginnende community FIFA Interactive over van Paul Verheijen, beter bekend als Paver. Hierdoor werden Paver en Martin binnengehaald om de nieuwe website van FIFAVoetbal te introduceren, helaas werd dit een faal project.  Toen FIFA 13 éénmaal in de schappen lag werd het FIFAVoetbal forum onderhouden door Satioz. Ook in dat jaar werden er genoeg download gemaakt door Erwin, SammyMason, Pascal, Bram, Wesjuh, Bas en Jan Willem. Het leden aantal bedroeg over de 2500 geregistreerd.

Het jubileumjaar

Vandaag, 4-11-2013, bestaat FIFAVoetbal 10 jaar. Het is voor een community als dit natuurlijk een behoorlijke leeftijd. FIFAVoetbal kent in dat jaar een enorm verloop van crewleden die het team ook verlaten hebben. Een bijzondere vermelding naar Kevinho, Steffris en Mike als moderatoren. Cavendish en Mourinho als supervisor. Inactiviteit van Pascal, SammyMason, Bas, Nozema en Renão. Redactieleden als Thimo, David en Matthijs. Marketingteam Michel en Thom. Maar wel terugkerende crewleden zoals Nino en Marius. Gelukkig hadden we ook aanwinsten zoals Boswachter, Juantxo, Thomas, Maurits, Jon, Sven en een andere David. Je zult vast al merken dat het moeilijk is om een succesvolle website te laten draaien en de motivatie hoog te houden. Het forum is meer een klaag muur geworden dan een gezellige community. Het constant verbeteren van elkaar, het etteren, provoceren, vervelen en irriteren. Het is een reden voor vele crewleden geweest om het team te verlaten omdat de druk en verwachtingspatroon hoog ligt. Social Media kwam steeds meer in trek voor FV. Het was een nieuwe manier om jezelf te promoten richting de wereld. Kevin en andere leden zorgen hiervoor de content. Ook werd er in 2013 de website verhuist naar een nieuwe host. Door druk bezochte activiteiten werd de website moeilijk benaderbaar op de oude server. Het oude domein van FIFAVoetbal werd weer vrijgegeven waardoor FV weer bereikbaar was op FIFAVoetbal.com. Zoals je al kan merken is dat FIFAVoetbal nog steeds een drukbezochte website met ruim 3300 geregistreerde waarvan elke dag meer dan 100 gebruikers online zijn. FIFAVoetbal is een cult geworden voor de leden, een standaard ritueel als je de internetbrowser opent.