FIFA 23 | FIFAVoetbal

'Onzekerheid over integratie Natal en Move in FIFA 11'

Hoewel de gehele consolewereld de ontwikkelingen van Project Natal en Playstation Move op de voet volgt, is het nog maar de vraag of we hier ook in de FIFA-serie gebruik van kunnen maken. Simon Humber, producer van EA Canada, is nogal sceptisch over de nieuwe bewegingscontrollers.

“Ik denk niet dat wij het in FIFA zouden kunnen verwerken. Deze controllers worden pas optimaal benut wanneer een spel om de besturing wordt gebouwd, en niet wanneer je een besturingsmechanisme in een bestaande game probeert te stoppen”, vertelt Humber. De FIFA-game voor de Wii-versie wordt hierbij al op maat gemaakt voor de controllers, echter is het nog hoogst onzeker of dit ook voor de PS3 en Xbox360 versie gaat gebeuren.

“Wat we eventueel zouden kunnen doen, is het toevoegen van minigames”, vervolgt Humber zijn mening. “Dit kan bijvoorbeeld bij het nemen van penalty’s. Verder dan dat weet ik eigenlijk nog niet wat we meer kunnen doen met deze besturingsapparaten. Het heeft voordelen, maar ook nadelen. We zullen dus nog verder naar deze ontwikkelingen moeten kijken”, aldus Simon Humber.

Discussiëren en vragen stellen over Project Natal of Playstation Move kan op het forum hier.