FIFA 23 | FIFAVoetbal

'Neymar vertrekt niet naar Real Madrid'

 Neymar2
De afgelopen transferperiode was er heel wat te doen rond Neymar. De Braziliaanse steraanvaller van FC Barcelona zorgde voor heel wat spanningen binnen de club vanwege het feit dat er problemen waren rond zijn contract, plus de geruchten over een controversieel vertrek naar aartsrivaal Real Madrid maakten het allemaal nog een stuk straffer.

70% van de FV.’ers (14 stemmers) zag Neymar tijdens de winterstop gewoon bij Barcelona blijven. Een overgang naar Real leek dus onvoorstelbaar. Zij zien de Braziliaan niet als een ‘Judas’, maar is volgens hun iemand die zijn team trouw is. Volgens hen is een transfer naar De Koninklijke uitgesloten.

25% (5 mensen), denkt dan wel weer dat een overgang naar Real Madrid mogelijk was. Luis Figo, die zowel voor Barça als Real speelde, deed het Neymar voor door zich een rechtstreekse overgang van de Catalanen naar de Spaanse hoofdstad te riskeren. De gevolgen van het ‘verraad’ waren niet mals.

Eén iemand, die als laatste eindigde in de stemming met 5%, dacht dat Neymar naar een andere club zou verhuizen. Die mogelijkheid bestaat er nog steeds volgende zomer. Clubs als Manchester City, Manchester United, Chelsea en Paris-Saint-Germain zullen altijd interesse tonen in de diensten van de Zuid-Amerikaanse diamant, maar voorlopig is hij dus nog altijd te bewonderen aan de zijde van onder meer Lionel Messi en Luis Suarez.