FIFA 23 | FIFAVoetbal

‘Memphis Depay en Siem de Jong zijn de juiste vervangers voor Luuk de Jong en Steven Berghuis in het Nederlands Elftal’

In ‘De stelling van de week’ geeft FIFAVoetbal de kans aan leden om zijn of haar mening te verkondigen over een stelling die namens de crew van FIFAVoetbal gekozen is. De stelling zal voornamelijk gaan over het hedendaagse voetbal. Deze week zal het Nederlands Elftal weer in actie komen in de kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland. Danny Blind maakte al veel discutabele beslissingen als bondscoach van Oranje, vandaar de stelling:  ‘Memphis Depay en Siem de Jong zijn de juiste vervangers voor Luuk de Jong en Steven Berghuis in het Nederlands Elftal.’
Zowel Luuk de Jong als Berghuis haakte al eerder af voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Frankrijk van 7 en 10 oktober. De PSV-spits kampt na de wedstrijd tegen SC Heerenveen (1-1) met een lichte hersenschudding, Berhuis raakte donderdag geblesseerd aan zijn knie in de Europa League-wedstrijd van Feyenoord tegen Fenerbahçe. Hij ontbrak al in de selectie van Giovanni van Bronckhorst voor het duel met Willem II (0-2) van zondag.

Blind maakte gister bekend dat Depay en Siem de Jong de vervangers zijn van Berghuis en Luuk de jong. De laatst genoemde speelde in november 2013 zijn zesde en tot nu toe laatste interland voor Oranje. Voor oud-PSV’er Depay was de laatste interland niet een om positief op terug te kijken, de aanvaller van Manchester United die op een zijspoor lijkt te staan, speelde in mei in Ierland zijn 24ste en tot nu toe laatste interland met 1-1 gelijk.