FIFA 23 | FIFAVoetbal

‘Manchester City maakt met Pep Guardiola serieus kans op de Champions League’

In ‘De stelling van de week’ geeft FIFAVoetbal de kans aan leden om zijn of haar mening te verkondigen over een stelling die namens de crew van FIFAVoetbal gekozen is. De stelling zal voornamelijk gaan over het hedendaagse voetbal. Deze week zullen de Europa League en Champions League weer verder gaan met de tweede speelrondes in de poulefase, vandaar de volgende stelling: ‘Manchester City maakt met Pep Guardiola serieus kans op de Champions League.’

De huidig koploper van de Premier League moest een dag langer wachten op start van de Champions League dan voorafgaand gepland was. Door de hevige regenval in Manchester werd besloten het duel tegen Borussia Mönchengladbach dat onder leiding stond van arbiter Björn Kuipers niet door te laten gaan. Een dag later had de ploeg van Guardiola geen moeite met het Duitse elftal waardoor City met 4-0 aan het Champions League seizoen begon.

De Champions League is voor Guardiola geen onbekend toernooi. De Spaanse trainer won het Europese hoofdtoernooi drie keer met FC Barcelona waarvan hij twee keer als coach op de bank zat. Voor de club uit Manchester is het Champions League toernooi ook geen onbekende plek meer, de ploeg kwam de laatste vijf seizoenen uit in het Europese hoofdtoernooi en haalde afgelopen jaar de halve finale.

Reageer hier op de stelling: ‘Manchester City maakt met Pep Guardiola serieus kans op de Champions League.’