FIFA 23 | FIFAVoetbal

'MANCHESTER CITY KAN PEP GUARDIOLA HET BESTE GEBRUIKEN'

MUNICH, GERMANY - OCTOBER 04:  Josep Guardiola, head coach of Muenchen looks on prior to the Bundesliga match between FC Bayern Muenchen and Hannover 96 at Allianz Arena on October 4, 2014 in Munich, Germany.  (Photo by Lennart Preiss/Bongarts/Getty Images)

Een tijdje geleden konden jullie stemmen op de Premier League-club die volgens jullie de Spaanse topman Pep Guardiola het beste zou kunnen gebruiken. Uiteindelijk is dat Manchester City geworden met 35% van de stemmen.

Met 35% van de stemmen is Manchester City, dat nu nog Manuel Pellegrini in de gelederen heeft, verkozen tot het team dat de Spaanse coach van Bayern München het meest kan gebruiken van de vier. Met spelers zoals Kevin de Bruyne – die nu moet herstellen van een zware blessure na het afgelopen duel tegen Everton – , David Silva, Yaya Touré en Sergio Agüero heeft City wel een typische ploeg waar de tactiek van Guardiola tot haar recht zou kunnen komen. Momenteel staan The Citizens op de tweede plek in de Britse competitie.

Chelsea eindigt de stemming als tweede met 30%. Zoals we weten werd José Mourinho vóór Nieuwjaar ontslagen wegens een dramatische seizoensstart. Nu Guus Hiddink de fakkel overnam als interim-coach lijkt er beterschap op komst, maar als je de kans zou hebben van een figuur als Guardiola, dan moet je daar natuurlijk voor gaan volgend seizoen. Momenteel is het met een dertiende plaats strijden om nog Europees voetbal te halen voor de regerende kampioen. Al blijft het ook een duel tegen de degradatie volgens velen.

De derde plaats is dan weer voor Manchester United (25%). Louis Van Gaal werd volgens de pers al ontslagen, maar toch is hij nog steeds coach van The Mancunians. Het lijkt er echter op dat de Nederlander toch niet de geschikte man is waarmee Man United, dat hem al 250 miljoen euro aan transfers liet doen in nog geen twee jaar, verder wil.  Mourinho zou overigens de man zijn die aan het grote werk zou kunnen beginnen in Manchester, al blijft zijn toenmalige rivaal uit Spanje nog eveneens in de running voor deze toekomstige vacature.

Met een vierde plek in de stemming blijkt dat Arsenal (10%) Guardiola niet nodig zou hebben. Na jaren bij The Gunners training te hebben gegeven, staat Arsène Wenger nog steeds aan het roer in Londen. Momenteel is Arsenal derde in Groot-Brittannië.