FIFA 23 | FIFAVoetbal

Manchester City extra gedetailleerd in FIFA 12

EA heeft een overeenkomst gesloten met de Engelse topclub Manchester City. Eerder was er al een screenshot beschikbaar van het zogenaamde Etihad Stadium, maar nu is ook bekend dat alle spelers van City een levensechte gameface hebben in FIFA 12. Volgens EA zal deze overeenkomst de fans en supporters van ‘The Big Spenders’ nog dichter bij hun club brengen door middel van deze game.

Niet iedereen is erg enthousiast over deze deal. Veel supporters van kleinere clubs zijn van mening dat deze overeenkomst tussen EA en Manchester City (een grote club) het verschil tussen kleine en grote clubs in FIFA alleen maar groter zal maken. Door de deal zal het verschil in onder meer realisme van faces, stadions, enz. vergroot worden. Veel fans van kleinere clubs vinden dan ook dat EA eens meer aandacht zou moeten schenken aan het maken van faces van kleinere en minder bekende clubs. Er wordt ook nogal vreemd opgekeken als EA bekend maakt dat er in FIFA 12 iedereen van Vancouver Whitecaps (een kleine club) een gameface krijgt. Daarom vinden aanhangers van minder bekende clubs het niet eerlijk en willen zij dat ook hun team minstens één echte face verdient.

In het filmpje wat onlangs is verschenen wordt duidelijk dat EA veel werk heeft gemaakt van de faces van de spelers. Onder anderen Joe Hart en Pablo Zabaleta krijgen in FIFA 12, in tegenstelling tot FIFA 11, een echte face. Hieronder is het filmpje te bekijken: