FIFA 23 | FIFAVoetbal

Lionel Messi wordt het nieuwe gezicht van EA Sports

EA Sports heeft vandaag aangekondigd dat Lionel Messi, FIFA Ballon d’Or 2010 winnaar en op dit moment één van de beste voetballers ter wereld, het nieuwe gezicht van de FIFA-serie wordt. De kleine Argentijn zal zijn debuut voor EA Sports in maart 2012 maken, wanneer Messi op de covers van FIFA Street zal verschijnen.

“Onze FIFA-serie is de bestverkochte sportgameserie ter wereld en Lionel Messi is de beste speler ter wereld. Deze overeenkomst is dus echt een superdeal”, zegt Matt Bilbey, vice-president en algemeen directeur Voetbal van EA SPORTS. “Met Messi in onze ploeg hebben we de beste en spectaculairste speler binnengehaald. Hij zal EA SPORTS helpen nog jaren aan de top te blijven.”

Messi Messi 2

“Ik sluit me graag aan bij het team achter de beste voetbalgame ter wereld en ben er trots op mijn naam te verbinden aan EA SPORTS”, zegt Messi. “EA SPORTS vertegenwoordigt waarden die ik erg belangrijk vind, zoals creativiteit, kwaliteit en sociale verantwoordelijkheid.”

Messi 6

Messi, speler van FC Barcelona, ontving de FIFA Ballon d’Or 2010 als beste voetballer ter wereld. Hij was de laatste drie jaar topscorer van de UEFA Champions League, werd drie keer speler van het jaar in La Liga en is genomineerd voor de FIFA Ballon d’Or 2011. Messi is slechts 24 jaar oud en heeft al meer dan 200 keer gescoord in alle competities. Hij staat op dit moment tweede op de lijst van Barcelona’s topscorers aller tijden. Hij heeft dit seizoen 27 doelpunten gemaakt en voor 14 assists gezorgd in 29 wedstrijden in alle competities.

Messi 3

Onderdeel van het uitgebreide samenwerkingsverband is dat Messi een EA SPORTS Football Ambassador wordt. Hij wordt het middelpunt van alle marketing- en reclamecampagnes, komt op de verpakking te staan en doet mee aan sociale media-activiteiten overal ter wereld voor de bejubelde FIFA-franchise. EA SPORTS gaat ook samenwerken met de Leo Messi Foundation om sociale, educatieve en op gezondheidszorg gerichte initiatieven te steunen voor kinderen overal ter wereld.

Messi 4 Messi 5

Messi 7 Messi 8

Messi Cover