FIFA 23 | FIFAVoetbal

Interview met Gilles ‘vusin’ De Decker

Bij deze hebben we na Koen Weijland weer iemand uit de eSports-wereld weten te strikken voor een interview. Deze keer komt Gilles De Decker, alias ‘vusin’, aan de beurt. In dit onderstaand gesprek met FIFAVoetbal komt u meer over hem te weten. Van zijn ambities die hij voor het lopende jaar nog voor ogen heeft, tot hoe hij een professionele speler is geworden. U leest het allemaal hieronder.

Interview met Gilles ‘vusin’ De Decker

 

Wie ben je precies? Vat dit eens kort samen.

Mijn naam is Gilles De Decker. Ik ben 21 jaar oud en ik ben nu al een bepaalde periode een professionele FIFA-speler. Daarnaast kom ik uit België.

 

Wat verwacht je van FIFA 18 en wat kan er volgens jou nog beter dan in FIFA 17?

Ik hoop dat FIFA 18 minder issues betreft dan in FIFA 17. Soms treedt het probleem op dat er automatisch een pass wordt gegeven. Ook is het heel vervelend als je tijdens FUT Champions gedisconnect wordt. Hopelijk kunnen ze deze fouten oplossen in de toekomst.

 

Hoe bereid jij jezelf voor op de wedstrijden?

Ik herbekijk mijn wedstrijden en op die manier probeer ik mijn fouten te controleren. Daar probeer ik dan harder op te letten, zodat ik die fouten kan wegwerken. Ik bekijk ook beelden van andere spelers. Als er wedstrijden online staan van mijn tegenstander, dan bestudeer ik deze zeer grondig.

 

Met welk team speel je de laatste tijd het meest in FIFA 17? En waarom?

Ik speel de laatste tijd het meest met Real Madrid, omdat dit voor mij het beste team is in FIFA 17.

 

Welk team is volgens jou het sterkst in FIFA 17?

Nogmaals: volgens mij is Real Madrid het beste team in FIFA 17.

 

Welke speler vind je in-game het fijnst spelen?

“Ik vind Cristiano Ronaldo het fijnste spelen in FIFA 17. Een betere speler dan hem heb je denk ik niet in dit spel.”

 

Wat was je grootste overwinning bij een wedstrijd op FIFA ooit denk je?

“Mijn grootste overwinning die ook heb geboekt was 17-0, geloof ik.”

 

Leg eens kort je meest gebruikte tactiek uit die je tijdens je games gebruikt.

“Mijn meest gebruikte opstelling is 4-3-2-1. Los daarvan geef ik mijn spelers nog extra tactieken en instructies mee.”

 

Je speelt ook CS:GO hebben wij vernomen. Wat speel je liever, CS:GO of FIFA? En leg ook eens uit waarom?

“Ik speel het liefst van de twee FIFA, aangezien ik bij die game ook bij de top van België behoor.”

 

Wat is het grootste toernooi waaraan je hebt deelgenomen in de Benelux?

“Het grootste event waaraan ik deelnam was het Benelux Championship in Utrecht 2016, dat samenhangt met Dutch Comic Con.”

 

Een derde plaats op de kwalificatie voor het ESWC is toch mooi om op je cv te mogen zetten. Volgend jaar ga je wellicht voor de kwalificatie, zodat je er in Parijs kan bij zijn?

“Volgend jaar is mijn doel om het ESWC te bereiken ik ga er ook alles aandoen dit te realiseren.”

 

Zijn er ook nog toernooien buiten België en Nederland waar je aan hebt deelgenomen of die je nog wilt meemaken? Of staan er dit jaar soms nog een paar gepland voor FIFA?

“Ik heb tot nu toe nog niet deelgenomen aan een internationaal event. Momenteel ben ik samen met mijn sponsor aan het bekijken om te kunnen deelnemen aan de Copenhagen Games in Denemarken.”

 

Als professionele FIFA-speler stel je natuurlijk eisen aan jezelf. Wat wil je gedurende dit jaar nog gaan bereiken met FIFA?

“Mijn grootste doelstelling nu is om deel uit te maken van een eSport team, dus ik bedoel hiermee een voetbalclub waarvoor ik kan uitkomen en competitief FIFA voor kan spelen. Daarnaast wil ik ook vol voor het Belgisch Kampioenschap gaan, waarvoor ik mij eerst moet plaatsen via de online qualifiers.”

 

Neem jij af en toe eens een time-out met FIFA en wanneer heb je jouw langste tussenstop gehad?

“Ik neem meestal een break vanaf juni tot eind augustus, daarna begin ik er terug aan. Mijn grootste break was twee jaar geleden. Dan ben ik zes maanden gestopt wegens persoonlijke redenen.”

 

Wie speelt het fijnste in nationale ploeg speelt het lekkerst op FIFA?

“Voor mij speelt Eden Hazard het fijnste. Hij beschikt over zeer snelle dribbels en een goede versnelling: twee van betere wapens die hij in huis heeft.”

 

Hoe ben je een professionele speler geworden?

“Door veel te trainen en deel te nemen aan offline en online events. Daar leer je veel uit en zo wordt je ook beter als speler.”

 

Wij weten dat jij en FV.Matthias in het verleden nog hebben samengewerkt bij Venko Gaming, zowel als speler als manager. Waarvan ken je Matthias, kunnen jullie het nog steeds goed met elkaar vinden en wie is de betere speler van de twee?

“Dit klopt inderdaad. Matthias is mijn manager geweest bij Venko Gaming. Daar ben ik hem zeker dankbaar voor. Hij heeft destijds veel voor mij gedaan. Ik denk persoonlijk dat ik de betere speler ben. We hebben al vele potjes gedaan tegen elkaar en de meeste heb ik gewonnen met een groot verschil in doelpunten.”

 

Voor welk team speel je op dit moment en op welke sponsoring kun je zoal rekenen richting toernooien en andere evenementen voor FIFA?

“Momenteel speel ik voor Team WinFakt!. Ik krijg veel support van mijn team, zodat ik mij zelf kan opwerken richting de wereldtop. Zij steunen mij in alles, zowel in goede als in minder goede tijden: hopelijk meer goede dan mindere tijden natuurlijk.”

 

De E-Divisie is iets dat wij hoog in het vaandel dragen en dus ook zelf op de voet volgen. Wij nemen aan dat ook jij dit volgt en een aantal van deze mannen kent, zoals Dani Hagebeuk en Bryan Hessing? Wat is jouw band met deze spelers?

“Dit zijn topspelers in de Benelux en Europa, mijn band met hun is niet echt speciaal. Het zijn allebei concurrenten.”

 

Ten slotte: wie gaat deze virtuele competitie winnen volgens jou?

“Ik hoop dat Bryan Hessing de E-Divisie wint, maar zoals het er naar uitgaat toch zal de titel naar Dani Hagebeuk gaan. Hij is momenteel te sterk.”

 

Hartelijk bedankt voor het interview, ‘vusin’!