FIFA 23 | FIFAVoetbal

Hjerpseth – FIFA-Youtuber

Begin december bood FIFA Voetbal haar leden de kans om invloed te hebben op een interview. Het interview was met een bekende naam in FIFA video-edting, Hjerpseth. De Noor was enthousiast toen wij hem benaderden voor het vraaggesprek en de community dacht leuk, goed en origineel mee in de samenstelling van de vragen. Hjerpseth koos de elf leukste en beste vragen uit.

Hoe vaak per week speel je ongeveer FIFA 13? (Ingezonden door Michel)
Het hangt ervan af of ik aan een video werk of niet. Als ik niet in het proces zit om clips voor een nieuwe video te vergaren, kan het zo zijn dat ik elke dag speel. Andere keren speel ik een paar keer in de week.

Speel je ook FIFA Ultimate Team? Zo ja, in welke divisie speel je? (Ingezonden door Marius)
Ik speel geen Ultimate Team, dus ik ga ervan uit dat ik in divisie 10 zit. De reden waarom ik het niet speel, is dat ik H2H gameplay prefereer om in mijn video’s te gebruiken. Alhoewel ik FUT misschien snel begin te spelen.

In welke online divisie kunnen we je terugvinden? (Ingezonden door Michel)
Ik zou het niet weten om eerlijk te zijn. Ik denk iets van 5-7. Ik heb geen tijd om goal compilaties te maken en mijzelf ook nog door de divisies te werken . Ik vind video’s maken leuk en daar focus ik mij dan ook op. Misschien ga ik wat meer op een concurrerend niveau spelen als er geen projecten meer lopen.

Heb je ook tips voor beginnende skill-gebruikers? (Ingezonden door Kay’)
Mijn tip is om de tijd te nemen en elke truc één voor één te leren. Start met de basis en begin dan langzamerhand de wat meer gevorderede trucs te leren. Je kan de hele lijst van toetsen in het menu vinden en er staan ook heel veel tutorials online. Train ze in de arena en probeer ook een paar van de Skill-games.

Wie is je favoriete speler in FIFA 13? (Ingezonden door Marius)
Ik denk dat Messi een hele toffe speler is om mee te spelen in FIFA 13. Het nieuwe ‘Complete Dribbling’ systeem en de nieuwe verschillende lobjes maken hem veel beter dan hij ooit is geweest in vorige FIFA spellen. Het is heel leuk om snelheid en snelle tikjes te gebruiken om door de verdediging van je tegenstander heen te breken en het dan afmaken met een lob over de keeper.

Wat is je favoriete truc in FIFA 13? (Ingezonden door Michel)
Heb je enige invloed op de gameplay van een nieuwe FIFA-titel? (Ingezonden door Sven)
Hmm, er zijn er zoveel waaruit je kan kiezen. Ik weet niet of ik slechts één favoriet heb. Ik vind de ‘fake shot to stop’ erg leuk. Eigenlijk was het mijn idee om die in het spel te stoppen en een van mijn talentvolle vrienden bij EA heeft het mogelijk gemaakt. De truc is erg nutting en de nieuwe animaties zien er prachtig uit.

Wat vindt je partner/je vrienden ervan dat je zoveel tijd aan FIFA en/of Call of Duty besteed? (Ingezonden door Mourinho)
Mijn vrienden vinden videospellen net zo leuk als ik. Ik speel veel FIFA, maar CoD – niet zo veel. Het laatste Call of Duty spel dat ik heb gespeeld is Black Ops.

Wat was de eerste FIFA-titel die je speelde? (Ingezonden door Jeffrey’)
Het eerste FIFA spel dat ik ooit heb gespeeld is FIFA 2003 op de PS2. Ook speelde ik FIFA 05 en 07 op de PS2 en 07-13 op de Xbox 360.

Maken je vrienden enige kans als zij offline tegen je spelen? (Ingezonden door -Yannick)
Het maakt mij niet uit of ik win of verlies als ik speel. Het is maar een spel en voor mij draait het allemaal om de lol. Als mijn vrienden mij uitdagen voor een ‘FIFA video making’ wedstrijd,heb ik er vertrouwen in dat ik win, maar in een 1v1 wedstrijd kan alles gebeuren. Echter, als ik wil winnen gebeurt dat meestal ook.

Ben je van plan om op korte termijn van plan om een nieuwe video te maken? (Ingezonden door Michel)
Ja, absoluut! Het wordt het vervolg op mijn “Playbook” video van FIFA 11. Ik ga de verrassing niet verpesten door te zeggen wat het precies inhoudt, maar sommige van die clips zijn krankzinnig. Sommige dingen zijn nog nooit gedaan, dus ik kan niet wachten totdat mijn kijkers het te zien krijgen. Het is bijna afgerond en ik zal het vrijgeven op vrijdag 21 December. Tegen de tijd dat dit interview online is, zal de video misschien al zijn uitgekomen. Het zal geüpload worden op mijn tweede kanaall: MHjerpseth.