FIFA 23 | FIFAVoetbal

Ook Heracles Almelo legt eerste eSporter vast

Vandaag heeft Heracles Almelo er een opvallende nieuwe aanwinst bij. Bryan Hessing stapt over van mCon eSports naar de Nederlandse voetbalclub, die door de professionele gamer vertegenwoordigd zal worden op nationale en internationale FIFA-events.

Hessing, die zich al op een aantal mooie FIFA-toernooien heeft laten opvallen, is als Almeloër geboren en getogen en past dus prima in het profiel van Heracles. Bovendien krijgt hij als eerste eSporter in Nederland een fulltime contract voor FIFA. Eerder begonnen Ajax en PSV al met eSports.

U heeft hem misschien al zien passeren op YouTube en op andere social media. Inderdaad, Bryan was diegene die Cristiano Ronaldo IF uit een FUT Champions-pakket haalde en vervolgens helemaal doordraaide van blijdschap en zo de wereld rond ging. Vandaar de bijnaam ThatRonaldoGuy, dat hem vanwege die reden al een interview had opgeleverd.

Door Heracles wordt Hessing gezien tot een van de beste eSporters ter wereld. Zo zou directeur Rob Toussaint aangegeven hebben dat Bryan reeds bewezen heeft tot de beste FIFA-spelers te horen, zowel nationaal als internationaal. De club gelooft in zijn talent en die wil hem verder steunen in het verbeteren van zijn kwaliteiten. Toussaint is er van overtuigd dat Heracles Almelo zo wereldwijd op de kaart kan gezet worden.

Hessing zal tijdens zijn FIFA-evenementen die hij voor de club zal spelen het shirt van Heracles gaan dragen om er zijn team te vertegenwoordigen. Zo zal hij zich ook onder meer met een vlog en snapchats gaan bezighouden. In het Polman Stadion zal Hessing dan weer moeten trainen met zijn eigen e-box.

Voor Hessing is het een grote droom die uitkomt.Hij beschrijft het als een ontzettend goed gevoel. Zo zegt hijzelf dat hij meteen door had dat Heracles alle middelen en faciliteiten biedt om er optimaal door te groeien als FIFA-speler.

Een opvallend weetje: Bryans vader speelde ooit zelf voor Heracles Almelo, namelijk van 1987 tot en met 1989. Wim Hessing trok twintig keer het tricot van de Heraclieden aan.