FIFA 23 | FIFAVoetbal

Harald Berings Award april

Na een maand met veel gestarte novelles en aardig wat lopende verhalen kende april de meeste kanshebbers van 2014 tot nu toe. Aan de winnaar deed het echter weinig veranderen: Danimal eiste met zijn zelfbedachte coach Daniël Marzec opnieuw de trofee voor zich op. Maar wie pakte achter hem de andere medailles en wie ging met de Novel to Watch-titel aan de haal?

Harald Berings Award

1. Danimal – Marzec op EURO 2016 (29 punten)

Echt verrassend mag de winnaar van april niet meer genoemd worden, maar knap is het zeker. Voor de derde achtereenvolgende maand sleept Danimal met zijn fictieve coach Daniël Marzec de Herald Berings Award in de beslag. Met het Nederlands Elftal probeert hij hoge ogen te gooien op het Europees Kampioenschap van 2016. Volg hier zijn weg naar – wie zal het zeggen – de finale?

 2. Jimmy – Telefonica-Banesto (19 punten)

Als bijna eeuwige nummer twee – die net als wielerheld Joop Zoetemelk toch al eens gewonnen heeft – eindigt Jimmy niet geheel onverwacht als runner-up. Met zijn eigen wielerploeg Telefonica – Banesto probeert hij een weg te zoeken naar de hoogste divisie in de wielerwereld: de World Tour. Het Spaanse team begint steeds beter te draaien en de handen mogen met steeds meer regelmaat in de lucht gestoken worden. Zijn wieleravonturen zijn hier te volgen.

 3. Geertsemaaa – Hoe vergaat het Campbell in de League One? (15 punten)

Geertsemaaa mag met zijn Portsmouth-story ook mee naar het virtuele podium. Coach Joe Cambell probeert zich als promovendus te handhaven in de Engelse League One. Tot nu toe heeft de Portsmouth-directie geen reden tot klagen, want het gaat meer dan verdienstelijk met Pompey. Zijn verdere resultaten zijn hier in de gaten te houden.

 

 Novel to Watch

1. Rossi – Newport County-Het Sprookje van The Exiles (24 punten)

In navolging van Geertsemaaa probeert Rossi eveneens een Engelse laagvlieger naar hogere niveaus te tillen. Aan de hand van Aad de Mos begaat Newport County zich een weg richting de top van het Engelse voetbal. Hoe ver komen The Exiles? Volg het hier.

2. FV.Thomas & Matthias – The Source of our Success (12 punten)

Op gepaste afstand van Rossi volgen FV.Thomas en Matthias op plek twee. Met Diego Simeone proberen ze een gooi te doen naar de Spaanse titel en misschien wel de Champions League. Vorig seizoen werd er naast beide prijzen gegrepen, lukt het de Argentijnse coach ditmaal wel? Houd jezelf hier op de hoogte.

 3. LukaRonaldo – Louis van Gaal: Met The Spurs naar de top (9 punten)

Kan LukaRonaldo de successen van Louis van Gaal doen wederkeren? Bij Tottenham Hotspur doet De IJzeren Tulp weer een gooi naar de top van Engelse Premier League. De voorbereiding zit er zo goed als op en dus kan Van Gaal met nieuw spelers materiaal op weg naar een hoge eindklassering. Houd het hier in de gaten.

 

Heren winnaars, gefeliciteerd!