FIFA 23 | FIFAVoetbal

Giovanni Korte – FC Dordrecht

Voor het eerst sinds lange tijd hebben we weer iemand weten te strikken voor een interview. Ditmaal wist Mia San Mia, sinds enige tijd lid van de FIFA Voetbal-talentpool, via Facebook in contact te komen met Marco Boogers. De algemeen directeur van FC Dordrecht reageerde direct enthousiast en gaf ons te kennen dat wij het interview af mochten nemen met Giovanni Korte. De rappe buitenspeler werd het afgelopen seizoen gehuurd van ADO Den Haag en blijkt een fervent FIFA-speler te zijn. Het gesprek vond plaats in het materiaalhok van de club, aan de Krommedijk in Dordrecht.

Nog bezweet van de net afgelopen training beantwoord Korte eerst enkele vragen over ons favoriete spelletje: FIFA. Wat al snel blijkt is dat hij graag FIFA Ultimate Team speelt, het liefst met een zogenaamd hybrid-team. Dat wil zeggen dat de spelers uit verschillende competities komen en verschillende nationaliteiten hebben. Korte zelf staat niet opgesteld, ondanks dat hij daar wellicht behoorlijk wat coins mee uit zou sparen ten opzichte van Hazard of Ronaldo. Gek misschien, want zijn gebruikelijke tactiek is toch leunen op de snelheid, waar EA hem zelf 86 punten voor gegeven heeft. Een match tegen Korte zou kunnen, maar dan moet je wel in divisie 1 spelen.

Als de ADO-huurling geen Ultimate Team speelt – of niet zelf voetbalt – maar bijvoorbeeld een potje speelt tegen zijn teamgenoten Josimar Lima of Matthew Steenvoorden, gebruikt hij het liefst Chelsea. Parkeer de bus, zou je denken. ‘Haha, nee. Gewoon lekker aanvallen!’ Met zijn goede vriend Steenvoorden speelt hij best vaak, maar echt de betere speler kan hij niet aanwijzen. Giovanni toont zich echter een goede teamspeler: ‘Noteer maar dat hij de betere is,’ zegt hij met een knipoog.

Enigszins in lijn met zijn favoriete speelstijl, houdt hij in-game het meest van snelle buitenspelers. Nadat Mia San Mia hem enkele keuzes voorschotelde (Robben, Walcott, of toch zijn oude ploeggenoot Rihairo Meulens?), koos hij voor een landgenoot: Arjen Robben.

 

Zelf kun je hem ook wel tot een snelle buitenspeler noemen, gezien zijn positie (linksbuiten) en snelheid. We vroegen hem wat hij van zijn eigen speler in FIFA vindt. ’66 algemeen, best mooi toch, zeker voor FC Dordrecht.’ Ook over zijn uiterlijk is hij zeer tevreden. Zijn kapsel en schoenen kwamen bij de release exact overeen, totdat Nike hem een nieuw modelletje opstuurde (foto). ‘Lelijke schoenen. Ik lijk wel een clown,’ grapte Korte. ‘Kijk dan, die lelijke felle kleur. Dat ziet er niet uit!’ Helaas voor hem moet hij de schoenen wel dragen van Nike, ondanks dat ze geen zak geld mee sturen. ‘Nog niet, haha!’

Zijn vrienden speelden bij hem thuis een FIFA-carrière met hem. Korte scoorde veel daarin, groeide gestaag en verdiende een mooie transfer. ‘Ik weet alleen niet meer naar welke club.’ In het echt is zijn droomclub in elk geval, niet geheel verassend, Real Madrid. ‘Ja, met nummer 9.’ Het klinkt als de droom van menig kind. Korte zelf heeft nog een lange weg te gaan naar Santiago Bernabeu. Een volgende stap in zijn carrière ziet hij echter wel zitten. Eerst in eigen land, want volgend jaar keert hij terug bij ADO Den Haag: ‘Ik hoop dat ik volgend jaar de kans bij ADO.’ Een nieuwe huurperiode in Dordrecht is voor de 21-jarige aanvaller voorlopig uitgesloten, want hij wil eerst voor een basisplaats bij de club uit zijn geboortestad vechten. Een mooie club in Nederland sluit hij niet uit, maar een transfer naar het buitenland is geen mogelijkheid: ‘Ik wil eerst alles in Nederland opbouwen.’

Zijn favoriete competitie is wel de Engelse Premier League, vooral vanwege de stadions, die altijd vol zitten, en de strijd op het veld. Ook een competitie waar veel geld in omgaat, ‘maar dat is niet zo interessant,’ besluit hij het vragenvuur.

 

Onze dank gaat uit naar FC Dordrecht en Giovanni Korte voor het mogelijk maken van dit interview. Verder dank aan Mia San Mia (afnemen interview in Dordrecht), FV.Thomas en FV.Marius (tekst).