FIFA 23 | FIFAVoetbal

Gelukkig nieuw maanjaar!

Zoals iedereen wel weet valt het Chinese nieuwe jaar wat later dan dat in de Benelux, dat komt omdat ze in China werken met de zogenaamde maankalender. En net zoals de afgelopen jaren heeft EA dan weer wat in petto voor de FIFA-spelers. Zo ook dit jaar, en dat het is zeker niet bescheiden te noemen wat EA allemaal weggeeft.

Het nieuwe maanjaar event vind plaats tussen 27 januari en 30 januari. In deze korte tijd stunt EA met packs, een SBC en een beloning. Misschien is deze beloning een goedmaker omdat veel FIFA-spelers met kerst ook zoiets verwachtten, maar toen niet krijgen.

Beloning
Als je inlogt op FIFA Ultimate Team krijg je een beloning, die afhankelijk is van het aantal dagen je online bent gekomen sinds de release. Dit kan zowel via de webapp gaan als via de console. Hoe meer dagen je dus online bent geweest, hoe groter je beloning. En zo verdeeld EA die beloningen:

1 tot 6 dagen – Het ‘Lunar New Year Kit’
7 tot 30 dagen – Het ‘Lunar New Year Kit’ en een Jumbo Premium Gold Pack
31 tot 70 dagen – Het ‘Lunar New Year Kit’ en een Mega Pack
71 tot 110 dagen – Het ‘Lunar New Year Kit’ en een Zeldzaam Mega Pack
111 dagen of meer – Het ‘Lunar New Year Kit’ en een Ultimate Pack (30 spelers, 30 goud, 30 zeldzaam)

Packs
Voor het eerst in FIFA 17 komen er kortingen op packs. Deze kortingen kunnen oplopen tot 50% (!). Zo zijn 50k packs nu bijvoorbeeld slechts 25k. Dit geldt echter alleen voor tijdelijke packs, de normale, gouden 5k en 7,5k packs blijven die prijs behouden, dat geldt ook bij de bronzen en zilveren packs. Via twitter maakt EA bekend welke packs er worden gelanceerd, zo kan je dus op de hoogte blijven.

Squad Builder Challenge
Last but not least, heeft EA ook een SBC gereleased. Deze SBC is vrij makkelijk in elkaar te zetten en zal je ook niet veel kosten. Als beloning krijg je een zeldzaam goud pakket, 888 coins en een EA kit (Team of the Week).

Maar haast je, want als je voor 30 januari je beloning niet heb opgehaald of de SBC heb gemist, dan pis je naast de pot. En natuurlijk een gelukkig nieuw jaar! Het jaar van de haan.