FIFA 23 | FIFAVoetbal

'Galatasaray geen groot verlies voor het Europees voetbal'

2015-11-25 20:57:23 Galatasaray's Dutch midfielder Wesley Sneijder reacts after missing a goal during the UEFA Champions League Group C football match Club Atletico de Madrid vs Galatasaray AS at the Vicente Calderon stadium in Madrid on November 25, 2015. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN

Galatasaray is zoals u al heeft kunnen vernemen voor een jaar uitgesloten van Europees voetbal. De club van Wesley Sneijder heeft zich niet aan de FIFA Financial Fair Play regels gehouden en moet daar nu voor boeten.

Volgens  67% van de stemmers op FV. (8 mensen) is de Turkse club nog niet eens zo een groot verlies voor de Champions League of Euro League. Moest de topclub uit Istanbul dit seizoen naast een Europees ticket grijpen, dan loopt de straf door tot en met het seizoen 2017/2018.

De rest van onze leden (33%, 4 mensen) zullen de afwezigheid van Gala toch wel zien als een aderlating. Na vier opeenvolgende seizoenen op het hoogste niveau in Europa kan het dus zomaar gedaan zijn voor de Turken, die in deze jaargang al afscheid moesten nemen van Europa in een groep met Atlético Madrid, SL Benfica en Astana FK. Ook vorig seizoen moest het duimen leggen tegen ploegen als Arsenal, Borussia Dortmund en het Belgische RSC Anderlecht.