FIFA 23 | FIFAVoetbal

FV's FIFA XI 2011 Team bekend gemaakt!

De voorbije weken konden de forumleden van FIFAVoetbal stemmen op hun favoriete voetbalelftal over de games FIFA 11 en FIFA 12. De bedoeling was om tot een elftal te komen, waarin spelers waren opgenomen die op hun positie het fijnste voetballen in beide FIFA-games. Vandaag is dan eindelijk de uitslag bekend!

Voor een verdediger kan een criteria zijn dat hij bijvoorbeeld sterk is en goed kan koppen, terwijl bij aanvallers snelheid en techniek belangrijk zijn. Tot gisteren kon er gestemd worden op de laatste posities van het elftal en kan nu het elftal worden aangekondigd.

Het was een spannende strijd om de doelmannen, maar met slechts één stem meer werd Manuel Neuer (43,86%) tot beste doelman verkozen boven Iker Casillas (42,11%). Opvallend, aangezien de doelman van Real Madrid vorig jaar nog in het FV’s FIFA XI 2010 team te vinden was. Een kleine minderheid (14,04%) was er over eens dat Joe Hart de beste keeper in beide games was, veel concurrentie kon de Engelse goalie echter niet bieden.

De verkiezing om de beste links- en rechtsback was een stuk minder spannend. Dani Alves werd met grote afstand (43,40%) boven onder andere Philip Lahm (22,64%) en Sergio Ramos (15,09%) verkozen. Ook in de strijd om de beste linksback-positie was Lahm niet succesvol (23,40%). Taye Taiwo genoot de meeste stemmen (44,68%) voor de backpositie.

Ook de verkiezingen voor het beste centrale duo in FIFA 11 en FIFA 12 toonde weinig verassingen. Thiago Silva en Gerard Piqué waren de absolute winnaars voor de centrale posities achterin. Vincent Kompany en Nemanja Vidic leken nog even voor concurrentie te zorgen, echter dicht in de buurt van de Spanjaard en Braziliaan kwamen ze eigenlijk nooit.

De meningen over de beste drie middenvelders lagen, in tegenstelling tot de achterste linie, sterk uiteen. Zo werd er onder andere massaal op Xavi, Andres Iniesta en Cesc Fabregas gestemd. Toch wisten de drie Spanjaarden niet genoeg stemmen te vergaren om in FV’s FIFA XI 2011 te komen. De bezoekers van FIFAVoetbal kozen immers voor Wesley Sneijder, David Silva en Mesut Özil.

De voorste linie van FV’s FIFA XI 2011 Team zou volgens velen coaches en voetbalfans een absolute droomaanval zijn. De verkiezingen van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi leken een formaliteit; beide aanvallers lagen een straatlengte voor op de overige aanvallers. Enkel de verkiezing om de beste spits was een close call: Robin van Persie werd met een miniem verschil boven Alexandre Pato verkozen.

Hofleveranciers voor het FIFA XI 2011 Team zijn FC Barcelona, Real Madrid en AC Milan met elk twee spelers. Daarna volgen Arsenal, Internazionale, Manchester City en Bayern München met elk één speler.

In totaal werden er ruim 330 stemmen uitgebracht door de FIFAVoetbal forumleden. FIFAVoetbal bedankt al haar leden die mee hebben geparticipeerd in de FIFAVoetbal FIFA XI 2011 verkiezing! Verder gaat natuurlijk ook de dank uit naar FV.Luces voor de prachtige PSD waarin hij de uitslag heeft verwerkt.

FV's FIFA XI 2011

Klik hier om je mening te geven over FV’s FIFA XI 2011 team.