FIFA 23 | FIFAVoetbal

FV's FIFA XI 2010 bekend gemaakt!

De voorbije weken konden de forumleden van FIFAVoetbal stemmen op hun favoriete voetbalelftal over de games FIFA 10 en FIFA 11. De bedoeling was om tot een elftal te komen, waarin spelers waren opgenomen die op hun positie het fijnste voetballen in beide FIFA-games. Voor een verdediger kan een criteria zijn dat hij bijvoorbeeld sterk is en goed kan koppen, terwijl bij aanvallers snelheid en techniek belangrijk zijn. Tot giteren kon er gestemd worden op de laatste posities van het elftal en kan nu het elftal worden aangekondigd.

Het was een spannende strijd om de doelmannen, maar met slechts één stem meer werd Iker Casillas tot beste doelman verkozen boven Maarten Stekelenburg. Ook in de strijd om ‘beste spits’ werd het een nek-aan-nek-race, waarbij Fernando Torres één stem meer kreeg dan landgenoot David Villa.

Voor de verkiezingen om de overige posities in het veld, liep het wat minder dicht bij elkaar. Maicon won ruim (4 stemmen meer) van Dani Alves  in de strijd om beste rechtsback. Op de andere backpositie was de verkiezing nog duidelijker beslist. Gareth Bale werd met een straatlengte gekozen boven Arsenal-speler Clichy. Gerard Piqué en Lucio kregen enkel van Nemanja Vidić enige tegenstrijd, maar werden vol overtuiging tot beste centrale duo gekozen.

Op het middenveld verliep de strijd eveneens minder spannend. Toch opvallend dat Cesc Fàbregas met grote gemak de verkiezing van zijn Spaanse landgenoot Xavi won. Ook op de flanken op het middenveld waren de stemmers duidelijk: Andrés Iniesta en Wesley Sneijder kregen de voorkeur boven de Nederlanders Arjen Robben en Rafael van der Vaart.

Op de flankposities in de aanval was er daarnaast een unaniem besluit: Cristiano Ronaldo en Lionel Messi mochten beiden alle stemmen achter hen naam schrijven, waardoor een plek in het FIFA XI 2010 een formaliteit werd.

Hofleveranciers voor het FIFA XI 2010 zijn FC Barcelona en Internazionale met elk drie spelers. Daarna volgt Real Madrid met twee spelers en de Engelse topclubs  Liverpool, Arsenal en Tottenham Hotspur met elk één speler.

In totaal werden er ruim 250 stemmen uitgebracht door de FIFAVoetbal forumleden. FIFAVoetbal bedankt al haar leden die mee hebben geparticipeerd in de FIFAVoetbal FIFA XI 2010 verkiezing!

FIFA XI 20102 TEAM