FIFA 23 | FIFAVoetbal

FV Talentdossier: Luc Castaignos

Net zoals bij FIFA 10 zal FIFAVoetbal ook voor FIFA 11 de grootste talenten uit het spel uitlichten. In de eerste uitgave van de reeks dossiers was Luc Castaignos het onderwerp; de talentvolle aanvaller van Feyenoord die maandag achttien jaar is geworden. Na vijf seizoenen zal de spits een waardering van 87 hebben, terwijl hij in seizoen één slechts met een aantal van 66 punten moet doen. Klik hier om meteen naar het bijbehorende topic te gaan op het forum.

Luc Castaignos

In het eerste seizoen is de spits vooral afhankelijk van zijn versnelling (84) en snelheid (81). Zijn fysieke gesteldheid is sowieso al behoorlijk goed voor een 17-jarige aanvaller; voor springen (74), uithoudingsvermogen (72), balans (70) en afmaken (68) heeft Castaignos ook goede beoordelingen. Deze ratings zullen in de volgende seizoenen verbeteren, waardoor de Schiedammer uiteindelijk een razendsnelle spits zal worden die ook nog eens het vermogen heeft om meerdere wedstrijden op rij te spelen. 

Ondanks zijn goede rating voor springen, blinkt het jeugdexponent van Feyenoord niet uit in koppen (58). Zijn afstandschoten (59), volleys (59), voorzetten (32), korte passes (47) en zwakke been (60) zijn ook zeker niet om naar huis te schrijven. Een goede kijk op het spel heeft Castaignos ook nog niet, wat logisch is gezien zijn gebrek aan ervaring. Voor visie heeft hij dan ook een beoordeling van 38 XP-punten. Schrik niet van deze vrij lage ratings; ze zullen zich goed ontwikkelen naarmate je carrière vordert. 

Luc Castaignos in FIFA 11

Mocht je geen zin hebben in een carrière met Feyenoord, maar wel geïnteresseerd zijn om Castaignos te kopen, dan is er goed nieuws voor je. Om het jonge talent uit de Nederlandse havenstad te kopen, moet je minimaal 2.700.000 spenderen. Dat bedrag is een schijntje, als je het vergelijkt met de groei die Castaignos door zal maken. Waarschijnlijk zul je met een bod van rond de vier miljoen moeten komen om hem los te weken bij de Rotterdammers. We raden je aan om meteen in het eerste seizoen toe te slaan; naarmate zijn XP stijgt, zal hij logischerwijs ook duurder worden.